Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AirBNB: Ενοικιάζονται 11.500 κατοικίες για... διακοπές

Από τη δραστηριότητα της AirBNB στην αγορά ανταλλαγής ιδιωτικών κατοικιών για λόγους αναψυχής η συνολική επίδραση στην οικονομία της Αθήνας υπολογίζεται στα 69 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι δημιουργήθηκαν άμεσα 500 θέσεις εργασίας.

AirBNB: Ενοικιάζονται 11.500 κατοικίες για... διακοπές
Στα 69 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι ανέρχεται η συνολική επίδραση στην οικονομία της Αθήνας από την ανταλλαγή ιδιωτικών κατοικιών για λόγους αναψυχής μέσω της γνωστής πλατφόρμας κρατήσεων AirBNB.

Επιπλέον, από τη δραστηριότητα της εταιρίας υπολογίζεται ότι δημιουργήθηκαν άμεσα 500 θέσεις εργασίας, ενώ στο σύνολο της οικονομίας έφτασαν τις 1.000.

Τα στοιχεία προέρχονται από μελέτη που εκπόνησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας για την επίδραση της AirBNB στην οικονομία της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της AirBNB αυτήν τη στιγμή οι κατοικίες που προσφέρονται για ανταλλαγή μέσω της πλατφόρμας φτάνουν τις 2.500 στην περιοχή της πρωτεύουσας και τις 11.500 στο σύνολο της χώρας.

Οι εκπρόσωποι της AirBNB αρνήθηκαν ότι δραστηριοποιούνται στον χώρο της «γκρίζας οικονομίας», καθώς όλες οι συναλλαγές και τα έσοδα είναι εμφανή και διαθέσιμα στις αρμόδιες αρχές.

Όπως ανέφεραν, αυτό που ζητούν από τις κυβερνήσεις των χωρών όπου δραστηριοποιούνται είναι να θεσπίσουν ένα απλό και ευέλικτο θεσμικό πλαίσιο ώστε να διευκολύνονται δραστηριότητες όπως αυτή της AirBNB, οι οποίες εντάσσονται στο ραγδαία ανερχόμενο παγκοσμίως χώρο της συνεργατικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v