Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρόπουλος: Άνοδος επιδόσεων στο Q1 – «Βλέπει» νέα deals

Επιβεβαιώνονται οι στόχοι για σημαντική αύξηση πωλήσεων και κερδών το 2015, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Πετρόπουλος στην τακτική γενική συνέλευση. Η πώληση ακινήτων αι οι ευκαιρίες για απόκτηση νέων εμπορικών σημάτων.

Πετρόπουλος: Άνοδος επιδόσεων στο Q1 – «Βλέπει» νέα deals

«Το πρώτο φετινό τρίμηνο είναι σαφώς καλύτερο από το αντίστοιχο περυσινό και με τα μέχρι τώρα στοιχεία, επιβεβαιώνονται οι στόχοι μας για σημαντική αύξηση πωλήσεων και κερδών μέσα στο 2015. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συνεκτιμώνται και τα πολλά ερωτηματικά που χαρακτηρίζουν το εξωτερικό μας περιβάλλον».

Αυτά δήλωσε ο κ. Ιωάννης Πετρόπουλoς, διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης εισηγμένης εταιρείας, στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων που έγινε την Παρασκευή (24/4/14) και όπου -μεταξύ άλλων- αποφασίστηκαν:

• Η επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

• Η πώληση ενός μη λειτουργικού ακινήτου της εισηγμένης (στο σταθμό του μετρό στον Ελαιώνα) σε εταιρεία συμφερόντων των βασικών μετόχων έναντι 3 εκατ. ευρώ (αντικειμενικής αξίας 1 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με τη διοίκηση, κανένας άλλος ενδιαφερόμενος δεν πρόσφερε τέτοιο αντίτιμο για να αποκτήσει το ακίνητο και πως το αντίτιμο δεν οδηγεί σε λογιστική ζημιά τον Όμιλο, παρά τη μεγάλη πτώση των τιμών που έχουν σημειωθεί στα ακίνητα κατά τα τελευταία χρόνια.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Κων/νος Πετρόπουλoς σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι:

• Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες απόκτησης νέων εμπορικών σημάτων μέσα στη φετινή χρονιά.

• Η δραστηριότητα των μονάδων παραγωγής ενέργειας (πχ βιοαέριο) έχει σημαντικές μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές.

• Η διοίκηση έχει επεξεργαστεί σενάρια δράσης σε περίπτωση που συμβούν «ακραίες καταστάσεις» στην ελληνική οικονομία, θεωρώντας ως θετικό το ότι τα προϊόντα της Πετρόπουλος συγκαταλέγονται στα «είδη πρώτης ανάγκης» καθώς οποιαδήποτε οικονομία χρειάζεται μεταφορές, ενέργεια, αγροτική παραγωγή.

• Το κείμενό του που δημοσιεύθηκε στην ενημερωτική έκδοση του Ομίλου «Μεταξύ μας» και αναφερόταν στο «όνειρο» της διεθνοποίησης της εταιρείας μέσω του «χτισίματος» σε μια άλλη χώρα του «συστήματος της εταιρείας», δεν πρόκειται για κάτι που αναμένεται σύντομα, ούτε για κάτι που έχει αποφασιστεί. «Πρόκειται για ένα προσωπικό μου όνειρο που πριν καταστεί στόχος, θα πρέπει προηγουμένως να γίνει κοινό όνειρο όλων μας. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v