Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραμούζης: Ελπίζουμε σε συμφωνία το Σαββατοκύριακο

Ο πρόεδρος της Eurobank, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σε αίσθημα ευθύνης και πρέπει να έχει τη στήριξη όλων. Τι είπε για τους δανειστές. Οι κυρίαρχες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία.

Καραμούζης: Ελπίζουμε σε συμφωνία το Σαββατοκύριακο
«Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο», τόνισε πριν από λίγο στη γενική συνέλευση των μετόχων ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με αίσθημα ευθύνης και πρέπει να έχει τη στήριξη όλων.

Ο πρόεδρος της τράπεζας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους εταίρους και υπογράμμισε πως και αυτοί από την πλευρά τους θα πρέπει να αναλογιστούν το βάρος της ευθύνης και «να μην έχουν τιμωρητική διάθεση».

Επίσης, ο κ. Καραμούζης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στις έξι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία, με κυρίαρχες τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού σχεδίου, την αντιμετώπιση με πραγματικά και ρεαλιστικά μέσα της ανθρωπιστικής κρίσης, τη δημιουργία σταθερού περιβάλλοντος για προσέλκυση επενδύσεων και την άμεση και δραστική αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων ούτως ώστε να απελευθερωθεί ρευστότητα στην αγορά.

Όσον αφορά την παρατεταμένη κρίση για την ελληνική οικονομία, ο πρόεδρος της Eurobank είπε ότι το κόστος αυτής είναι ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς έχει χαθεί το 25% του ΑΕΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρόν στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας έδωσαν τα υψηλόβαθμα στελέχη των προηγούμενων διοικήσεων, οι κ. Ν. Νανόπουλος και Β. Μπαλής, ενώ ο κ. Χρήστος Μεγάλου λόγω υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παραστεί ωστόσο η διοίκηση της τράπεζας υπογράμμισε το σημαντικό του έργο, καθώς συνέβαλλε στη μετάβαση της τράπεζας από το ΤΧΣ στον ιδιωτικό τομέα με τη διάθεση του 65% σε ξένους επενδυτές.

*Δείτε τις ομιλίες του κ. Ν. Καραμούζη και του κ. Φ. Καραβία καθώς και τις αποφάσεις της Γενική Συνέλευσης της Eurobank, στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v