Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατατέθηκε στη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη κατέθεσε σήμερα στη Βουλή τη σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με τον ΟΠΑΠ για τη διαχείριση του ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Κατατέθηκε στη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος

Κατατέθηκε σήμερα 30 Ιουνίου 2015 από την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών στην Ελλάδα για περίοδο είκοσι ετών και άλλες διατάξεις».

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, με το σχέδιο νόμου εξασφαλίζεται η αύξηση των εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού εντός του 2015 και 2016 κατά 40,5 εκατ. ευρώ, ως οικονομικό αντάλλαγμα της παραχώρησης. 

Αυξάνονται, επίσης, τα δημόσια έσοδα εφόσον ο ετήσιος κύκλος εργασιών επί ελληνικών και ξένων ιπποδρομιών ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ, καθώς και από τα πλεονάσματα του λογαριασμού επάθλων.

Κυρίως, όμως, με το παραπάνω σχέδιο νόμου εξασφαλίζεται η διεξαγωγή των Ελληνικών Ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο Αττικής και οι απασχολούμενες γύρω απ’ τις Ελληνικές Ιπποδρομίες περίπου 2.500 οικογένειες.

Υπενθυμίζεται πως στο σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ είχε επικρατήσει ο ΟΠΑΠ με προσφορά ύψους 40 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v