Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βωβός: Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης

Στην ενημέρωση των μετόχων για τις αποφάσεις επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης, προχώρησε μεταξύ άλλων η ΓΣ της Μπάμπης Βωβός.

Βωβός: Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης

Η Μπάμπης Βωβός ανακοίνωσε ότι στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 30ης Ιουνίου 2015, παρέστησαν 9 μέτοχοι, οι οποίοι κατείχαν 12.838.633 μετοχές, που εκπροσωπούν το 37,83859% του καταβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΓΣ:

Επί του 1ου θέματος: Υποβολή για έγκριση των ετησίων οικονομικών καταστάσεων για την χρήση 2014, (ατομικών και ενοποιημένων), σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ), μετά των επ' αυτών Εκθέσεων απολογισμού του Διοικητικού Συμβουλίου και ελέγχου των Ορκωτών Ελεγκτών και έγκριση διαθέσεως των Αποτελεσμάτων της Χρήσεως 2014, καθώς και της δήλωσης εταιρικής διακυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 43α παρ.3 περ. δ του κ.ν.2190/1920

Επί του 2ου θέματος: Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης 2014.

Επί του 3ου θέματος: Εκλογή Ελεγκτικής Εταιρίας για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων και των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για την χρήση 2015 και καθορισμός της αμοιβής της.

Προτάθηκε εκλογή της ελεγκτικής εταιρείας «PKF ΕΥΡΩΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Α.Ε.», με Α.Μ. Σ.Ο.Ε.Λ. 132 και τα μέλη της που θα απασχοληθούν στον έλεγχο πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 36α του κ.ν.2190/20, όπως ισχύει και ζητάει την έγκριση της εκλογής της άνω εταιρίας.

Η αμοιβή εκείνου που θα απασχοληθεί θα είναι αυτή που θα εγκρίνει το Εποπτικό Συμβούλιο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών που καθορίζεται σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Σ.Ο.Ε.Λ.

Επί του 4ου θέματος: Έγκριση αμοιβής μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 2 του κ.ν. 2190/20 όπως ισχύει, για παρασχεθείσες υπηρεσίες στην εταιρία για τη χρήση 2014 και προέγκριση αμοιβών μελών Διοικητικού Συμβουλίου για τη χρήση 2015.

Επί του 5ου θέματος: Χορήγηση αδείας σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ.1 του κ.ν.2190/20, όπως ισχύει, στα μέλη του Δ.Σ., προκειμένου να μετέχουν στα Δ.Σ. ή στις Διευθύνσεις των εταιριών του ομίλου που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.

Επί του 6ου θέματος: Ενημέρωση μετόχων για τις αποφάσεις περί επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρίας και της θυγατρικής της «Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρία και Σία Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε του μετόχους ότι σε συνέχεια της υπ' αρ. 1077/2013 απόφασης με την οποία η εταιρία υπήχθη σε καθεστώς εξυγίανσης, εξεδόθη η υπ' αρ. 289/2015 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης που συνήφθη μεταξύ της εταιρίας και της εκ του νόμου προβλεπόμενης πλειοψηφίας των πιστωτών.

Περαιτέρω, ενημέρωσε τους μετόχους ότι σε συνέχεια της υπ' αρ. 1076/2013 απόφασης με την οποία η θυγατρική εταιρία «Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρία και Σία Ο.Ε.» υπήχθη σε καθεστώς εξυγίανσης, εξεδόθη η υπ' αρ. 288/2015 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης που συνήφθη μεταξύ της θυγατρικής εταιρίας «Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρία και Σία Ο.Ε.» και της εκ του νόμου προβλεπόμενης πλειοψηφίας των πιστωτών αυτής.

Και οι δύο αυτές αποφάσεις βρίσκονται στο στάδιο της καθαρογραφής.

Επί του 7ου θέματος: Διάφορες ανακοινώσεις και ενημέρωση των μετόχων για τις πωλήσεις και την δραστηριότητα της θυγατρικής εταιρίας «Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρία και Σία Ο.Ε.» καθώς επίσης ενημέρωση των μετόχων για την μη απορρόφησή της (λόγω επικύρωσης της εξυγιαντικής συμφωνίας στα πλαίσια του άρθρου 99 ΠτχΚωδ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης).

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους μετόχους ότι από την 1/1/2000 ότι η θυγατρική εταιρία «ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε» δεν ασκεί καμία δραστηριότητα και έχει περιορισθεί στην είσπραξη των ενοικίων των ιδιοκτησιών που της ανήκουν και την πώληση αυτών μέχρις ότου απορροφηθεί από την ΜΒΔΤ ΑΕ. Εξ' άλλου η συμμετοχή της εταιρίας στην άνω ομόρρυθμη εταιρία ανέρχεται από τις 18/9/2000 σε ποσοστό 999/1000. Το υπόλοιπο 1/1000 ανήκει στον κ. Χαράλαμπο Βωβό και τούτο για να υφίσταται η ομόρρυθμος εταιρία.

Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης ανέφερε στους μετόχους ότι η απορρόφηση της θυγατρικής εταιρίας «ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ- ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» από την εταιρία είναι πλέον εφικτή μέσω απορρόφησης χωρίς την υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση που υπήρχε κατά τις προηγούμενες χρήσεις. Ωστόσο, όπως ανωτέρω αναφέρθηκε, έχει εκδοθεί η απόφαση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης που συνήφθη μεταξύ της θυγατρικής εταιρίας «Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρία και Σία Ο.Ε.» και της εκ του νόμου προβλεπόμενης πλειοψηφίας των πιστωτών αυτής. Συνεπώς, δεν κρίνεται σκόπιμη στην παρούσα φάση η απορρόφηση της θυγατρικής «ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ- ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής.

Διάφορες ανακοινώσεις:

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ενημέρωσε τους μετόχους για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Διοίκηση προκειμένου να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία της – παρά τις δύσκολες δεδομένων των οικονομικών συνθηκών συγκυρίες – προβαίνοντας σε μίσθωση των ακινήτων, κυρίως των θέσεων σταθμεύσεως.

Τέλος, απευθυνόμενος στους μετόχους της εταιρίας και κατανοώντας απόλυτα την κατάσταση «ομηρείας» στην οποία επί μακρόν έχουν περιέλθει λόγω της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο Χ.Α., τους διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση του προβλήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v