Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρυσή διάκριση της Υδρογείου στα BITE Awards 2015

Η εταιρία διακρίθηκε για την επιτυχή υλοποίηση έργου στον τομέα της διαχείρισης κινδύνων και εναρμόνισης με την «Φερεγγυότητα ΙΙ». με την εφαρμογή της τεχνολογικής λύσης Capital Planning and Management της SAS.

Χρυσή διάκριση της Υδρογείου στα BITE Awards 2015

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Υδρόγειος Ασφαλιστική απέσπασε μία σημαντική διάκριση στα Business IT Excellence Awards, το θεσμό που επιβραβεύει την επιχειρηματική αριστεία και καινοτομία μέσα από την εφαρμογή της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, η Υδρόγειος έλαβε Χρυσή (Gold) Διάκριση στη κατηγορία Governance, Risk & Compliance για την επιτυχή υλοποίηση συστήματος Risk-Adjusted Performance Management με την εφαρμογή της τεχνολογικής λύσης Capital Planning and Management της SAS.

Το έργο αφορά στην αποτύπωση και εκτίμηση των κινδύνων σε όλο το εύρος της επιχείρησης και την επίπτωσή τους στη φερεγγυότητα της εταιρίας, σύμφωνα και με τις απαιτήσεις του δεύτερου πυλώνα του επερχόμενου πλαισίου λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιριών «Φερεγγυότητα ΙΙ» («Εκτίμηση Ιδίου Κινδύνου και Φερεγγυότητας – ORSA»).

Σύμφωνα με την εταιρία, πρόκειται για μία διάκριση που επικυρώνει τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας της Υδρογείου ως προς την εφαρμογή της «Φερεγγυότητας ΙΙ» αλλά και τη σημαντική επένδυσή της σε νέες τεχνολογίες που αναβαθμίζουν συνολικά τον τρόπο λειτουργίας της και δημιουργούν ευρύτερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

«Μέσα από την υλοποίηση του έργου και με βάση την εξειδικευμένη τεχνολογική λύση του στρατηγικού μας συνεργάτη, της SAS, η Υδρόγειος επιτυγχάνει να θωρακίσει την αξιοπιστία και φερεγγυότητά της, ανταποκρινόμενη πλήρως στις απαιτήσεις του νέου πλαισίου. Επιπλέον και πέρα από τα στενά πλαίσια της κανονιστικής συμμόρφωσης, έχουμε αποκτήσει ένα ισχυρό εργαλείο λήψης στρατηγικών αποφάσεων που βασίζεται στην ολοκληρωμένη εικόνα του κινδύνου, με άμεσα και απτά οφέλη, σε όλο το εύρος της επιχείρησης», δήλωσε σχετικά, ο κ. Παύλος Κασκαρέλης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Υδρογείου.

Η τελετή απονομής των BITE Awards, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 23 Ιουλίου στο Balux. Το βραβείο εκ μέρους της Υδρογείου παρέλαβε ο κ. Θάνος Αγγελόπουλος, διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων και Αναλογιστικής, με την κ. Βάσω Στούμπου, Account Executive της SAS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v