Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Αγώνας δρόμου για αναχρηματοδότηση δανεισμού

Οι συζητήσεις για την πώληση μειοψηφικού πακέτου της θυγατρικής Intralot Inc. περιλαμβάνονται στα σχέδια της διοίκησης της Intralot. Επανέρχεται και το σενάριο για εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Intralot: Αγώνας δρόμου για αναχρηματοδότηση δανεισμού

Σε προχωρημένες συζητήσεις για την πώληση ποσοστών σε θυγατρικές εταιρείες, με στόχο την επιστροφή στην κερδοφορία και την άντληση πόρων για την αποπληρωμή του μακροπρόθεσμου δανεισμού, που λήγει την περίοδο 2017-2018, βρίσκεται η διοίκηση του ομίλου Intralot.

Επιπλέον, φαίνεται πως επανέρχεται το σενάριο εισαγωγής των μετοχών της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν θα εγκαταλείψει το Χ.Α. ή θα ακολουθήσει τον δρόμο της ΒΙΟΧΑΛΚΟ για παράλληλη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν κατέστη δυνατό να διασταυρωθούν, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και η πώληση μειοψηφικού ποσοστού της θυγατρικής Intralοt Inc. που δραστηριοποιείται στην αγορά των ΗΠΑ.

Σήμερα η Intralοt ελέγχει το 90% της συγκεκριμένης θυγατρικής και κατά τις ίδιες πληροφορίες μεταξύ των ενδιαφερομένων για την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού περιλαμβάνεται και εταιρεία του ομίλου Scientific Games (SGI).

Η διοίκηση της Intralοt δεν ανακοινώνει στοιχεία ανά χώρα δραστηριότητας, αλλά με βάση την έκθεση του εννεαμήνου, από την αγορά της Βορείου και Νοτίου Αμερικής προήλθε σχεδόν το 30% των εσόδων του ομίλου.

Οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου από τη συγκεκριμένη περιοχή ανήλθαν σε 489 εκατ. ευρώ (από 395,31 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο 2014).

Μάλιστα ήταν και μία από τις περιοχές όπου ο όμιλος παρουσίασε (πενιχρά έστω) κέρδη. Προσέγγισαν τα 6,89 εκατ. ευρώ από 10,70 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστμα του 2014. Συνολικά ο όμιλος Intralοt παρουσίασε στο εννεάμηνο του 2015 ζημίες 16,6 εκατ. ευρώ από ζημίες 3,26 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2014.

Οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου Intralοt προσέγγισαν τα 715,5 εκατ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου 2015 από 557,45 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2014. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται ομολογιακό δάνειο ύψους 325 εκατ. ευρώ, που είχε εκδοθεί τον Αύγουστο του 2013 και λήγει τον Αύγουστο του 2018, με κουπόνι 9,75% καθώς και κοινοπρακτικό δάνειο 200 εκατ. ευρώ, που είχε εκδοθεί τον Ιούνιο του 2014 (από την Intralοt Finance UK Plc. με εγγύηση της μητρικής) διάρκειας τριών ετών (με δυνατότητα παράτασης κατά ένα χρόνο) και κουπόνι που συνδέεται με το Euribor συν περιθώριο 5,5%.

Κουπόνι 6% συνοδεύει ένα ακόμα δάνειο του ομίλου Intralοt, ύψους 250 εκατομμυρίων, που είχε εκδοθεί τον Μάιο του 2014 και σήμερα έχει υπόλοιπο περί τα 230 εκατ. ευρώ. Ένα μικρότερο δάνειο, ύψους 25 εκατ. ευρώ που λήγει τον Οκτώβριο του 2017 είχε εκδώσει η θυγατρική Maltco Lotteries LTD τον Ιούλιο του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v