Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελαστρον-Πλαστικά Θράκης: Στο «συν» πέρασε το κοινό αγροτικό project

Η επένδυση για την παραγωγή ντομάτας με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας πέρασε στην κερδοφορία από το δεύτερο έτος λειτουργίας της. Επίκειται νέα αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας για τις θυγατρικές των δύο εισηγμένων.

Ελαστρον-Πλαστικά Θράκης: Στο «συν» πέρασε το κοινό αγροτικό project

Θετικά εξελίσσεται το επενδυτικό εγχείρημα που ουσιαστικά ξεκίνησε το 2014 από τους εισηγμένους ομίλους Πλαστικά Θράκης και Έλαστρον και αφορά στην παραγωγή ντομάτας με εφαρμογή της μεθόδου υδροπονικής καλλιέργειας και την αξιοποίηση-χρήση της γεωθερμικής ενέργειας.

Το project λαμβάνει χώρα στο νομό Ξάνθης, με τις δύο εισηγμένες να διαθέτουν για τον σκοπό αυτό ξεχωριστές θυγατρικές εταιρείες (Έλαστρον Αγροτική και Θερμοκήπια Θράκης, αντίστοιχα), οι οποίες συνεργάζονται σε διάφορα θέματα (π.χ. διάθεση), εκμεταλλεύονται συνέργειες με τους μητρικούς ομίλους και διευρύνουν το φάσμα εργασιών των τελευταίων με νέες δραστηριότητες.

Η Έλαστρον Αγροτική σημείωσε το 2015 κύκλο εργασιών 1,1 εκατ. και καθαρά κέρδη 0,1 εκατ. (έναντι τζίρου 0,6 εκατ. και ζημιών 0,2 εκατ. το 2014) ενώ παράλληλα αύξησε την παραγωγική της δυναμικότητα.

Όπως μάλιστα υποστηρίζει ο όμιλος Έλαστρον, «στον αγροτικό τομέα, μέσα στο 2015 ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο επέκτασης των υφιστάμενων θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων υδροπονίας, αυξάνοντας την καλλιεργήσιμη έκταση στα 40 στρέμματα και διπλασιάζοντας την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρίας.

Η απορρόφηση του συνόλου των παραγόμενων ειδών από τις μεγαλύτερες εταιρίες λιανικής καθώς και η δημιουργία θετικών αποτελεσμάτων από το δεύτερο ήδη έτος λειτουργίας της εταιρίας καταδεικνύει την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων αλλά και τη δυνατότητα επιτυχούς διασποράς των δραστηριοτήτων σε νέους τομείς, με στόχο την αντιστάθμιση των αποτελεσμάτων από τις συνέπειες της ύφεσης.

Ταυτόχρονα, η συμβολή της εταιρίας στην τοπική οικονομία με τη δημιουργία και διατήρηση νέων θέσεων εργασίας αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας για επενδύσεις εν μέσω αντίξοων οικονομικών συνθηκών».

Επίσης, στο μέτωπο των προοπτικών, η διοίκηση της Έλαστρον σημειώνει: «Ο αγροτικός τομέας του ομίλου, μέσω της ολοκλήρωσης 20 επιπλέον στρεμμάτων σύγχρονων θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων υδροπονίας, προβλέπεται να διπλασιάσει την παραγωγική του δυναμικότητα συμβάλλοντας σε μεγαλύτερο βαθμό στα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα. Με την ολοκλήρωση του τρέχοντος επενδυτικού σχεδίου, η συνολική επιφάνεια παραγωγικών εγκαταστάσεων αναμένεται να ανέλθει σε 85 στρέμματα, καθιστώντας την εταιρία ως έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα».

Η θυγατρική των Πλαστικών Θράκης αύξησε τις πωλήσεις της το 2015 από τα 579 χιλ. στο 1,035 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας κέρδη προ φόρων 15 χιλ. έναντι αντίστοιχων ζημιών 243 χιλ. το 2014.

Στόχος του ομίλου (η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί πολύ μικρό τμήμα των εργασιών του) είναι σε βάθος πενταετίας να αυξήσει τον σχετικό τζίρο γύρω στα πέντε με έξι εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v