Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα μητρική στη Βρετανία εξετάζει η Τράπεζα Κύπρου

Στο πλαίσιο της επιδίωξής της να εισαχθεί στην κατηγορία premium του London Stock Exchange, η Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει ότι εξετάζει τη δημιουργία νέας μητρικής εταιρίας στο Λονδίνο. Δεν προτίθεται να αλλάξει έδρα.

Νέα μητρική στη Βρετανία εξετάζει η Τράπεζα Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου, σε συνέχεια της ανακοίνωσής της στις 31 Μαρτίου 2016 ότι επιδιώκει την εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου (London Stock Exchange, «LSE»), σημειώνει ότι για να επιτύχει μια τέτοια εισαγωγή και μια ενδεχόμενη συμπερίληψη στους δείκτες FTSE UK, εξετάζει τη δημιουργία νέας μητρικής εταιρίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η τράπεζα βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τις αρμόδιες εποπτικές αρχές και έχει αξιολογήσει μια σειρά από επιλογές. Στο παρόν στάδιο, η τράπεζα εξετάζει τη δημιουργία μητρικής εταιρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αλλαγή της έδρας της τράπεζας, ενώ το φορολογικό και το τραπεζικό εποπτικό καθεστώς του Συγκροτήματος αναμένεται να παραμείνουν τα ίδια.

Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σε εύθετο χρόνο.

Η ανακοίνωση της τράπεζας:

«Όπως ανακοινώθηκε στις 31 Μαρτίου 2016, η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ (η «Τράπεζα» ή, μαζί με τις θυγατρικές της, το «Συγκρότημα»), επιδιώκει την εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου (London Stock Exchange, «LSE»). Για να επιτύχει μια τέτοια εισαγωγή και μια ενδεχόμενη συμπερίληψη στους δείκτες FTSE UK («δείκτες FTSE»), η Τράπεζα εξετάζει τη δημιουργία νέας μητρικής εταιρείας.

Η Τράπεζα βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τις αρμόδιες εποπτικές αρχές και έχει αξιολογήσει μια σειρά από επιλογές. Στο παρόν στάδιο, η Τράπεζα εξετάζει την δημιουργία μητρικής εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αλλαγή της έδρας της Τράπεζας, ενώ το φορολογικό και το τραπεζικό εποπτικό καθεστώς του Συγκροτήματος αναμένεται να παραμείνουν τα ίδια.

Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σε εύθετο χρόνο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v