Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΒΖ: Συζητείται πλαίσιο συμφωνίας με Πειραιώς

Στο θέμα της εξυγίανσης και βιωσιμότητας της ΕΒΖ, ώστε να παραμείνει ζωντανή, συζητείται πλαίσιο συμφωνίας με την πιστώτρια τράπεζα Πειραιώς, με βάση το οποίο περιορίζεται το υπέρογκο χρέος της ΕΒΖ στο 1/3, με στόχο τη διασφάλιση της συνέχειας της λειτουργίας της ΕΒΖ.

ΕΒΖ: Συζητείται πλαίσιο συμφωνίας με Πειραιώς

Την Πέμπτη 14 Απριλίου σε ειδική συνεδρίαση ορίστηκαν τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και συγκροτήθηκαν σε σώμα.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η εταιρία, από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει τη λειτουργία της ΕΒΖ και συνεχίζει να εργάζεται σε αυτή την κατεύθυνση. Καίριο ζήτημα είναι η στήριξη και η ενίσχυση της τευτλοκαλλιέργειας και η βιωσιμότητα της βιομηχανίας, την οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις πολιτικές που ακολουθούσαν την οδήγησαν στην υπερχρέωση, σε ζημιογόνες χρήσεις, σε πληθώρα σκανδάλων με τελική κατάληξη το λουκέτο.

Η σημερινή κυβέρνηση δείχνει και έμπρακτα τη στήριξή της στους τομείς αυτούς, παρά τις δύσκολες και ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούν. Σημειώνεται ότι πρώτη φορά φέτος δόθηκε αυξημένη συνδεδεμένη ενίσχυση στα τεύτλα ύψους 53 ευρώ /στρέμμα, καθιστώντας ιδιαίτερα συμφέρουσα την τευτλοκαλλιέργεια. Παράλληλα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εργάζεται ώστε να αποπληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι οφειλές του προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης των προηγούμενων ετών και σχεδιάζει ένα ιδιαίτερο ενισχυμένο πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης της τευτλοκαλλιέργειας για τα επόμενα χρόνια.

Τις επόμενες μέρες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΒΖ θα προχωρήσει στην υπογραφή των συμβάσεων με τους αγρότες για το 2016, ενώ ήδη εργάζεται για την εξυγίανση της βιομηχανίας, την εξοικονόμηση κόστους, την μείωση των λειτουργικών δαπανών, αλλά και τη σταδιακή αποπληρωμή των καλλιεργητών.

Στο πλαίσιο της εξυγίανσης και βιωσιμότητας της ΕΒΖ, ώστε να παραμείνει ζωντανή, συζητείται πλαίσιο συμφωνίας με την πιστώτρια τράπεζα Πειραιώς, με βάση το οποίο περιορίζεται το υπέρογκο χρέος της ΕΒΖ στο 1/3, με στόχο την διασφάλιση της συνέχειας της λειτουργίας της ΕΒΖ.

Στόχος των εμπλεκόμενων υπουργείων, αλλά και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, είναι να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Βιομηχανίας, να στηριχθεί η εξυγίανση, η βιωσιμότητα και η ανάπτυξή της, όπως και η λειτουργία των εργοστασίων, με αναγκαίο προαπαιτούμενο να συνεχιστεί η σπορά τεύτλων στη χώρα και να αυξηθούν οι καλλιεργούμενες εκτάσεις. Με αφορμή τη συγκρότηση του νέου ΔΣ καλούμε τους συνεργάτες παραγωγούς να δώσουν μία σημαντική ώθηση στη φετινή σοδειά και να εξαντλήσουμε από κοινού όλα τα περιθώρια αύξησης της σποράς, ώστε να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία των εργοστασίων.

Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και η τευτλοκαλλιέργεια είναι ένα δύσκολο και μεγάλο στοίχημα, αποτελώντας πυλώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και χρήζει την έμπρακτη στήριξη καλλιεργητών, εργαζομένων και πολιτείας, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v