Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός i-bank crowdhackathon

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Απριλίου 2016, στον κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS.

Εθνική: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός i-bank crowdhackathon
Η Εθνική Τράπεζα, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη της καινοτόμου νεανικής επιχειρηματικότητας που θα μπορεί να συμβάλλει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, διοργάνωσε τον 1ο διαγωνισμό NBG i-bank crowdhackathon #fintech στην Ελλάδα σε συνεργασία με την εταιρεία Crowdpolicy, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Απριλίου 2016, στον κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS.

Νέοι προγραμματιστές, αναλυτές, σχεδιαστές, φοιτητές και επιχειρηματίες, κλήθηκαν να συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών με θέμα την επιχειρησιακή καινοτομία στις τεχνολογίες των οικονομικών συναλλαγών (financial technology).

Οι διαγωνιζόμενοι πλαισιωμένοι από έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας καθώς και στελέχη της αγοράς από το χώρο της τεχνολογίας, των συμβουλευτικών υπηρεσιών και του marketing, κλήθηκαν εντός ενός αυστηρού και απαιτητικού χρονικού πλαισίου 36 ωρών να αναπτύξουν την εφαρμογή τους σε βαθμό ελάχιστου βιώσιμου προϊόντος ή/και επιχειρησιακές λύσεις για τον τεχνολογικό τομέα των οικονομικών συναλλαγών (financial technology - "fintech").

Για ακόμη μια φορά η Εθνική Τράπεζα πρωτοπορεί διαθέτοντας στο κοινό το πρώτο API (Application Programming Interface) Ελληνικής τράπεζας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό NBG i-bank #fintech Crowdhackathon η Εθνική Τράπεζα συνέβαλλε στο:

• Να προκληθεί ενδιαφέρον σε νέους δυναμικούς ανθρώπους ώστε συμμετοχικά και συνεργατικά να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες, που παράγουν αξία για τους χρήστες και τις επιχειρήσεις που στη συνέχεια θα τις αξιοποιήσουν στο γενικότερο πεδίο των financial technologies (fintech) προς όφελος της οικονομίας και των καταναλωτών.
• Nα δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή start-up εταιρία που θα συμβάλλει μελλοντικά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.
• Να αποκτήσουν οι διαγωνιζόμενοι δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν σωστά και να μετατρέψουν μια ιδέα που λύνει ένα πραγματικό πρόβλημα σε εφαρμογή, σε συνθήκες πίεσης χρόνου και με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων από την αγορά.
• Να δικτυωθούν οι νέοι developers με έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν περαιτέρω τις εφαρμογές τους.

Από τις 16 ομάδες που διαγωνίστηκαν βραβεύθηκαν 4 ομάδες στις οποίες απονεμήθηκαν και χρηματικά έπαθλα:

1. ομάδα Bankship (chatbot assistant messenger), έλαβε χρηματικό έπαθλο 1.500 ευρώ.
2. ομάδα RSK project (Machine learning transactions network focused on fraud detection), έλαβε χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.
3. ομάδα Codeburrow (εφαρμογή που διαχειρίζεται τις μεταφορές χρημάτων με QR-codes), έλαβε χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ.
4. ομάδα Elorus (Bank and e-Wallet API aggregator, REST API), έλαβε χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ.

Με επιλεγμένες ομάδες που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, η Εθνική Τράπεζα θα διερευνήσει περαιτέρω επαγγελματικές συνεργασίες, ύψους μέχρι 20.000 ευρώ αθροιστικά.

Μικρότερα σε αξία βραβεία δόθηκαν σε 5 ακόμα από τις ομάδες που συμμετείχαν, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v