Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Διεύρυνση ζημιών στα 8,3 εκατ. το Q1

Η συρρίκνωση των επενδύσεων σε επαγγελματικά ψυγεία των πελατών ζυθοποιίας στη Ρωσία και οι δυσμενείς μακροοικονομικές συνθήκες στη Νιγηρία οδήγησαν σε πτώση των πωλήσεων της Frigoglass το α' τρίμηνο.

Frigoglass: Διεύρυνση ζημιών στα 8,3 εκατ. το Q1

Διεύρυνση των ζημιών της στα 8,3 εκατ. ευρώ από 3,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα ανακοίωνσε για το α' τρίμηνο η Frigoglass.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 15,1% στα 101,9 εκατ. ευρώ από 120 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 10,7 εκατ. ευρώ από 12 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 10,6%.

Η πτώση των πωλήσεων αποδίδεται στις δυσμενείς συνθήκες της αγοράς που επηρέασαν τις πωλήσεις επαγγελματικών ψυγείων στις ζυθοποιίες στη Ρωσία, ωστόσο κατεγράφη διψήφια αύξηση των πωλήσεων στη Δυτική Ευρώπη λόγω της περαιτέρω διείσδυσης σειράς επαγγελματικών ψυγείων ICOOL στους εμφιαλωτές της Coca-Cola.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης βελτίωση του περιθωρίου EBITDA κατά 50 μ.β., η οποία οφείλεται στην αύξηση της αποδοτικότητας του Jebel Ali και των πρωτοβουλιών μείωσης κόστους σε επίπεδο ομίλου.

Ο κύριος Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε:

"Η πτώση των πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο οφείλεται κυρίως στη συρρίκνωση των επενδύσεων σε επαγγελματικά ψυγεία των πελατών ζυθοποιίας στη Ρωσία καθώς και στις δυσμενείς μακροοικονομικές συνθήκες στη Νιγηρία, που επηρέασαν τη ζήτηση των συσκευασιών γυαλιού. Ωστόσο, παρά τη μείωση των πωλήσεων, το περιθώριο EBITDA βελτιώθηκε κατά 50 μονάδες βάσης λόγω της αύξησης της αποδοτικότητας και του χαμηλού ενεργειακού κόστους του Κλάδου Υαλουργίας στο Jebel Ali καθώς και των πρωτοβουλιών μείωσης κόστους σε επίπεδο Ομίλου.

Η αστάθεια των αγορών αναμένεται να συνεχιστεί λόγω της μεσοπρόθεσμης οικονομικής αβεβαιότητας, κυρίως σε Ρωσία και Νιγηρία. Σε αυτό το περιβάλλον, παραμένουμε προσηλωμένοι στους τομείς της δραστηριότητάς μας που μπορούμε να ελέγξουμε. Επικεντρωνόμαστε στη δημιουργία αξίας για τους πελάτες μας, μέσω καινοτόμων προϊόντων, στη βελτίωση της αποδοτικότητας και στη μείωση του κόστους. Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε αυστηρές πολιτικές διαχείρισης κεφαλαιακών δαπανών και εξόδων. Στο πλαίσιο αυτό, εργαζόμαστε για την περαιτέρω βελτιστοποίηση της παραγωγικής μας βάσης, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση της αποδοτικότητας της οργανωτικής μας δομής.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι η επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης σταθερής κεφαλαιακής δομής, σε συνδυασμό με τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε, θα επιτρέψουν στη Frigoglass να εφαρμόσει την αναπτυξιακή της στρατηγική".

 

***Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της Frigoglass στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v