Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αθηνά ΑΤΕ: Οριστική μεταβίβαση όλων των δραστηριοτήτων στα ΗΑΕ

Αιτία είναι οι υψηλές απαιτήσεις σε κεφάλαιο κίνησης στα έργα που διενεργούνται στα Εμιράτα και οι δυσχέρειες στη διοχέτευση κεφαλαίου κίνησης στην εκεί θυγατρική λόγω capital controls, επισημαίνει η εισηγμένη.

Αθηνά ΑΤΕ: Οριστική μεταβίβαση όλων των δραστηριοτήτων στα ΗΑΕ
Σε συνέχεια των σχετικών αναφορών κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της μητρικής Εταιρείας J&P-ΑΒΑΞ την 22.06.2016, η ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ ανακοινώνει την οριστική συμφωνία με τον διεθνή όμιλο Joannou and Paraskevaides (Overseas) Ltd για τη μεταβίβαση όλων των δραστηριοτήτων της στην περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, συμπεριλαμβανομένου όλου του ενεργητικού, παθητικού, καθώς και των έργων υπό εξέλιξη και διεκδίκηση.

Η συναλλαγή έχει ισχύ από 30.06.2016. Το τίμημα καθορίστηκε βάσει αποτίμησης που διενήργησε ελεγκτική εταιρία για τον καθορισμό του εύλογου τιμήματος των προς μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση για την πώληση της δραστηριότητας της Εταιρείας στα Εμιράτα είναι οι ακόλουθοι:

* οι υψηλές απαιτήσεις σε κεφάλαιο κίνησης στα έργα υπό εξέλιξη στα Εμιράτα

* οι δυσχέρειες στη διοχέτευση κεφαλαίου κίνησης προς το κατάστημα των Εμιράτων λόγω των capital controls στην Ελλάδα

* η αδυναμία στην έκδοση των αναγκαίων εγγυητικών επιστολών στις διαγωνιστικές διαδικασίες για τη διεκδίκηση νέων έργων στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, καθώς οι μεν ελληνικές τράπεζες δεν διαθέτουν πλέον την απαραίτητη διεθνή αξιολόγηση (rating), οι δε τοπικές τράπεζες είναι απρόθυμες να αναλάβουν κίνδυνο για κατάστημα ελληνικής επιχείρησης.

Η συναλλαγή θα εξυγιάνει τον ισολογισμό και θα βελτιώσει σημαντικά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας, αλλά και του ομίλου της J&P-ΑΒΑΞ στον οποίο ενοποιείται, καθώς οι μεταβιβαζόμενες λειτουργίες στην περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αποτελούσαν τη βασική πηγή των ζημιών της τα τελευταία χρόνια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v