Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην ΤΕΡΝΑ η κατασκευή της μαρίνας Αγίας Νάπας

Η τεχνική εταιρεία ΤΕΡΝΑ επικράτησε στο διαγωνισμό για την κατασκευή της μαρίνας Αγίας Νάπας που έχει παραχωρηθεί σε επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχει και ο Αιγύπτιος Ναγκίμπ Σαουίρις. Οι διεκδικητές και τα έργα που θα γίνουν.

Στην ΤΕΡΝΑ η κατασκευή της μαρίνας Αγίας Νάπας

Την κατασκευή σειράς έργων στη μαρίνα Αγίας Νάπας στην Κύπρο, συνολικού ύψους αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες η ΤΕΡΝΑ.

Το έργο ανατίθεται από την παραχωρησιούχο εταιρεία M.M. Makronisos Marina Ltd. στην οποία συμμετέχει ο (γνωστός από την υπόθεση της Wind) Αιγύπτιος επιχειρηματίας Ναγκίμπ Σαουίρις. Ο Σαουίρις μπήκε πέρυσι στο μετοχικό κεφάλαιο, αλλά η M.M. Makronisos Marina Ltd. υπέγραψε τη σύμβαση παραχώρησης της μαρίνας για 53 χρόνια στις 27 Απριλίου του 2012. 

Το έργο περιλαμβάνει μαρίνα δυναμικότητας 600 θέσεων ελλιμενισμού και 240 θέσεις φύλαξης σκαφών στην ξηρά. Η χερσαία ζώνη της μαρίνας θα είναι περίπου 170.000 τ.μ. και θα περιλαμβάνει εμπορικές και οικιστικές αναπτύξεις συνολικής έκτασης περίπου 30.000 τ.μ. γραφεία διοίκησης έκτασης 2.000 τ.μ. και 850 περίπου θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

Η οικιστική ανάπτυξη αποτελείται από επαύλεις και ένα πολυώροφο οικιστικό συγκρότημα και έχει εκμισθωθεί από τον επενδυτή για περίοδο 125 ετών.

Η συνολική επένδυση προσεγγίζει τα 220 εκατ. ευρώ.

Η πιθανότητα να πάρει ελληνικός όμιλος τη δουλειά ήταν αυξημένη αφού από τη χώρα μας προέρχονται οι τρεις από τους επτά ομίλους που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Εκτός από την ΤΕΡΝΑ, ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει οι ΑΚΤΩΡ και η κοινοπραξία της ΜΕΤΚΑ με τις Medcon Construction (Κύπρος) και Αρχιμήδης.

Οι άλλοι τέσσερις υποψήφιοι ήταν η ιταλική Salini Impregilo, η κοινοπραξία της βελγικής Besix με την J&P, η ρωσοκυπριακή κοινοπραξία JSC Mezhregiontruboprovodstroy, MCS Maritime Crew and Equipment Limited, Poullaides Construction Company (Cyprus) Ltd και η κοινοπραξία Impressa Pietro Cidonio, Piacentini (Ιταλία) και Cybarco (Κύπρος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v