Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Κύπρου: Εξετάζει είσοδο στο LSE μέσω Ιρλανδίας

Παρόλο που μέχρι στιγμής καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί, η Τράπεζα Κύπρου επιβεβαιώνει ότι στο παρόν στάδιο η Δημοκρατία της Ιρλανδίας φαίνεται να είναι η πλέον κατάλληλη δικαιοδοσία για μια νέα μητρική, που θα χρησιμοποιηθεί ώστε η τράπεζα να περιληφθεί στους δείκτες FTSE UK.

Τρ. Κύπρου: Εξετάζει είσοδο στο LSE μέσω Ιρλανδίας

Την εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου επιδιώκει η Τράπεζα Κύπρου, σκοπεύοντας να διατηρήσει και τη διαπραγμάτευση των μετοχών του συγκροτήματος στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Για την επίτευξη μιας τέτοιας εισαγωγής και ενδεχόμενης συμπερίληψής της στους δείκτες FTSE UK, η τράπεζα εξετάζει την ίδρυση νέας μητρικής εταιρείας, όπως γνωστοποιεί η Τράπεζα Κύπρου σε ανακοίνωσή της στο ΧΑ.

Όπως σημειώνει, παρόλο που μέχρι στιγμής καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί, σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων στον Τύπο, επιβεβαιώνει ότι, μετά από εξέταση αριθμού πιθανών δικαιοδοσιών εντός της ευρωζώνης, στο παρόν στάδιο η Δημοκρατία της Ιρλανδίας φαίνεται να είναι η πλέον κατάλληλη δικαιοδοσία, καθώς πληροί τα κριτήρια ένταξης στους δείκτες FTSE, το νομικό της σύστημα είναι βασισμένο στις αρχές του κοινοδικαίου, παρόμοιο με αυτό της Κύπρου και είναι κοινώς αποδεκτή δικαιοδοσία για εταιρείες που επιθυμούν να αιτηθούν εισαγωγής στο LSE.

Σύμφωνα με την Τράπεζα Κύπρου, η εταιρεία Bank of Cyprus Holdings PLC συστάθηκε πρόσφατα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας για τον σκοπό αυτό. Σε περίπτωση που η διαδικασία εισαγωγής των μετοχών της τράπεζας στο LSE προχωρήσει, η έδρα της τράπεζας, η διεύθυνση και οι λειτουργικές δραστηριότητές της θα παραμείνουν στην Κύπρο. Η νέα μητρική εταιρεία θα συνεχίσει να έχει τη φορολογική της έδρα στην Κύπρο. Η τράπεζα θα συνεχίσει να εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Όπως τονίζει, θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις συνθήκες στις αγορές και να διαβουλεύεται με τους μετόχους της και άλλα ενδιαφέροντα μέρη για τον καθορισμό των κατάλληλων ενεργειών προς τον σκοπό αυτό, ενώ σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σε εύθετο χρόνο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v