Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινόπουλος: Στις αρχές της άλλης εβδομάδας η συμφωνία εξυγίανσης

Πυρετώδεις οι διεργασίες, ώστε το πολύ έως τις αρχές του Οκτωβρίου να υποβληθεί η αίτηση υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106 βθ. Παραδόθηκαν οι επίσημες επιστολές που ζητούν συναίνεση των πιστωτών. Θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις όσων αποχώρησαν οικειοθελώς.

Μαρινόπουλος: Στις αρχές της άλλης εβδομάδας η συμφωνία εξυγίανσης

Ολοταχώς προχωρά η κατάρτιση της πλήρους συμφωνίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, με στρατηγικό επενδυτή τη Σκλαβενίτης, προκειμένου να είναι έτοιμη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ώστε στη συνέχεια να κατατεθεί είτε στο τέλος Σεπτεμβρίου, είτε το πολύ στις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου, η αίτηση υπαγωγής της Μαρινόπουλος, στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 106 βθ.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στο Εuro2day.gr ότι η αναβολή στην εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99, που δόθηκε χθες από το δικαστήριο για τις 14 Δεκεμβρίου, ουδόλως σχετίζεται πρακτικά με την υποβολή της νέας αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 106 βθ.

Η αίτηση για το άρθρο 99 πρακτικά θα αποσυρθεί, μόλις εκκινήσει η νέα διαδικασία, πρόσθεσαν, σημειώνοντας ότι η δημοσιοποίηση της αναβολής για Δεκέμβριο, στη συζήτηση για το άρθρο 99 (που έγινε λόγω του ότι δεν υπήρχε διαθέσιμη δικάσιμος νωρίτερα), προφανώς δημιούργησε σύγχυση σε μέρος της αγοράς, ανάμεσα στις δύο διαδικασίες.

Ταυτόχρονα με τη διαδικασία ολοκλήρωσης της επίσημης συμφωνίας εξυγίανσης προχωρούν όμως και οι διαδικασίες για τη διασφάλιση της συναίνεσης των πιστωτών, καθώς μέσω της PWC έχουν ήδη σταλεί στους πιστωτές οι επίσημες επιστολές που ζητούν τη συγκατάθεσή τους στο «κούρεμα» των υποχρεώσεων κατά 50%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει διασφαλιστεί ανεπίσημα η αποδοχή εκ μέρους σημαντικότατου ποσοστού των πιστωτών, καθώς οι τελευταίοι αντιλαμβάνονται ότι καλύτερη λύση για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους, έστω και μερικώς, δεν προκύπτει από πουθενά.

Ταυτόχρονα, διεξάγονται «σε καλό κλίμα» οι συζητήσεις και με τις εταιρίες Helens, ουσιαστικά με τα τέσσερα SPVs που μέσω συμφωνίας Sale and Lease Back κατέχουν την ιδιοκτησία σημαντικών ακινήτων που χρησιμοποιεί η Μαρινόπουλος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξει επίσης πλήρης καταβολή των χρημάτων που οφείλονται σε εργαζόμενους της Μαρινόπουλος οι οποίοι αποχώρησαν το προηγούμενο διάστημα οικειοθελώς, κλείνοντας συμφωνία τμηματικής καταβολής αποζημιώσεων.

Μέρος των χρημάτων θα καταβληθεί πριν από τον σχηματισμό της «νέας εταιρίας» και μέρος στη συνέχεια, σε δόσεις, όπως προβλέπεται από τα συμφωνητικά που έχουν υπογραφεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v