Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΠ: Στο 1,6 εκατ. τα κέρδη εξαμήνου

Τα κέρδη μετά από φόρους του ΟΛΠ ανήλθαν στο 1,6 εκατ. στο εξάμηνο. Έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά από το αποτέλεσμα επίδικων υποθέσεων, οι οποίες δεν αναμένεται να επηρεάσουν τα αποτελέσματα επόμενων χρήσεων, τονίζει ο ΟΛΠ.

ΟΛΠ: Στο 1,6 εκατ. τα κέρδη εξαμήνου

Το Δ.Σ. του ΟΛΠ ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις του α' εξαμήνου 2016, σημαντικότερο στοιχείο των οποίων είναι η διατήρηση της κερδοφορίας της Εταιρείας, παρά τις μεγάλες σε διάρκεια απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού (συνολικά 28 ημέρες την περίοδο Μαΐου - Ιουνίου), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα:

α. Το μικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 5,6% σε 12,7 εκατ. ευρώ από 12,04 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο 2015. Η βελτίωση αυτή σημειώθηκε παρά τη μείωση των συνολικών εσόδων κατά 5,2% (από 48,7 εκατ. ευρώ το 2015 σε 46,2 εκατ. ευρώ το 2016), η οποία οφείλεται στις απεργιακές κινητοποιήσεις που επηρέασαν το σύνολο των δραστηριοτήτων του Οργανισμού και ανέκοψαν τη μέχρι τότε θετική πορεία των μεγεθών της Εταιρείας.

Παρ' όλα αυτά τα οικονομικά αποτελέσματα εμφανίζονται βελτιωμένα σχεδόν σε όλες τις επιμέρους δραστηριότητες.

β. Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα, την ίδια περίοδο, σημείωσαν μείωση κατά 4,8% (από 45,2 εκατ. ευρώ σε 43,1 εκατ. ευρώ). Η μεταβολή αυτή προήλθε από τη μείωση κατά 8,7% των αμοιβών προσωπικού λόγω των απεργιών.

γ. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1,6 εκατ. ευρώ, αλλά έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά από το αποτέλεσμα επίδικων υποθέσεων, οι οποίες δεν αναμένεται να επηρεάσουν τα αποτελέσματα επόμενων χρήσεων, τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v