Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον CEO

Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πειραιώς, κατόπιν σχετικής πρότασης της διοίκησης στον SSM. Εκκρεμεί η οριστική επιλογή για τον CEO. Σε συνεδρίαση «ad hoc», ακόμη και εντός του επόμενου 48ωρου οι αποφάσεις.

Πειραιώς: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον CEO

Σε ad hoc συνεδρίαση, η οποία μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή, ακόμη και εντός του επόμενου 48ωρου, του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας. 

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι η προγραμματισμένη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς δεν έχουν ακόμη ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για τη στελέχωση του ομίλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κα Απαλαγάκη επικοινώνησε με την ηγεσία του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) και πρότεινε το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας να συνεδριάσει μόνο όταν υπάρχει τελική απόφαση ως προς τα πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις του προέδρου και του CEO. Πρόταση η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έγινε αποδεκτή, καθώς δεν έχουν νόημα οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου χωρίς οριστικές αποφάσεις όσον αφορά τη στελέχωση της τράπεζας.

Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις παρασκηνιακές εξελίξεις τονίζουν ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν όπως και η ανοχή των εποπτικών αρχών -και το ζήτημα πρέπει να έχει λήξει εντός του επόμενου 48ωρου. «Μπορεί η επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου να έχει ορισθεί για την 31η Οκτωβρίου, αυτό όμως δεν αναιρεί την ad hoc σύγκλησή του, εφόσον υπάρξουν άμεσα οριστικές αποφάσεις», επισημαίνουν.

Σε ό,τι αφορά στη λίστα των υποψηφίων για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι στη συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη αποφασίσθηκε η λίστα να καταρτιστεί εκ νέου και οι μόνες υποψηφιότητες που παρέμειναν σε αυτή στην επανεκκίνηση της διαδικασίας ήταν του νυν CEO της τράπεζας Γ. Πουλόπουλου και του Γενικού Διευθυντή Σπ. Παπασπύρου. Η συνάντηση των τριών έγινε την περασμένη Δευτέρα.

Το μόνο που θεωρείται βέβαιο είναι η επιλογή του Γ. Χατζηνικολάου για τη θέση του προέδρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v