Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινητικότητα για έκδοση ομολόγου από τη Wind Hellas

Η Wind Hellas φέρεται να εξετάζει επιστροφή στην αγορά ομολόγων και για τον λόγο αυτό έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με επενδυτές. Σκοπός μιας πιθανής έκδοσης θα είναι η χρηματοδότηση των κεφαλαιουχικών της δαπανών.

Κινητικότητα για έκδοση ομολόγου από τη Wind Hellas

Συναντήσεις με επενδυτές ομολόγων υψηλών αποδόσεων έχει πραγματοποιήσει η Wind Hellas, προκειμένου να «βολιδοσκοπήσει» τη διάθεσή τους ενόψει μιας πιθανής επιστροφής στην αγορά ομολόγων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα δήλωσαν στο πρακτορείο πως οι συναντήσεις οργανώθηκαν από την JPMorgan ως γενικές ενημερωτικές συναντήσεις, ενώ μια τρίτη πηγή δήλωσε πως συζητήθηκαν οι ευρύτεροι όροι ενός πιθανού νέου ομολόγου, προσθέτοντας πως η τιμολόγηση συζητήθηκε να είναι με αποδόσεις άνω του 8%.

Ένας αυξανόμενος αριθμός ελληνικών εταιρειών έχουν προχωρήσει σε εκδόσεις διεθνών ομολόγων φέτος, σημειώνει το πρακτορείο. Όμως η Wind Hellas δεν έχει βγει στην αγορά δημόσιου χρέους από τότε που οι ομολογιούχοι της «κάηκαν» από την αναδιάρθρωση που έγινε προ εξαετίας.

«Η Wind Hellas τακτικά εξετάζει την κεφαλαιακή της δομή, όμως δεν έχει να κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση αυτή τη στιγμή», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Wind Hellas πραγματοποίησε παρόμοιες συναντήσεις τον Ιούλιο του 2014, οι οποίες οργανώθηκαν από τη Citigroup, όπου συζητήθηκε με επενδυτές το ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγου. Η εταιρεία συζήτησε την έκδοση πενταετούς τίτλου ύψους 175 εκατ. ευρώ (five-year non-call two secured issue), προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις κεφαλαιουχικές της δαπάνες.

Όμως δεν υπήρξε συμφωνία, καθώς λίγο αργότερα σημειώθηκε μεγάλη μεταβλητότητα στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων υψηλών αποδόσεων και επανήλθαν οι ανησυχίες για τη μακροοικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Μια από τις πηγές που μίλησε στο Reuters, δήλωσε πως η Wind Hellas εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην έκδοση ομολόγων για τη χρηματοδότηση των κεφαλαιουχικών δαπανών, όμως αυτή τη φορά στοχεύει σε μεγαλύτερο deal.

Από τότε που η Wind για πρώτη φορά προσέγγισε την αγορά το 2014, η Ελλάδα επέβαλε τα capital controls τα οποία, σύμφωνα με επενδυτή που δεν συμμετείχε στις πρόσφατες συναντήσεις, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα.

«Πρέπει να δεις πού υπάρχει η χρηματοδότηση και πού πηγαίνει, διότι τα χρήματα δεν μπορούν να βγουν αργότερα, αν πάνε στην Ελλάδα», σχολίασε στο Reuters.

Οι μνήμες της αναδιάρθρωσης της εταιρείας, όμως, μπορεί και πάλι να επισκιάσουν τις προσπάθειες έκδοσης νέου ομολόγου, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Οι κάτοχοι senior ομολόγων, μεταξύ των οποίων οι Anchorage Capital και Angelo Gordon, ανέλαβαν τον έλεγχο της εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2010, με αποτέλεσμα οι subordinated ομολογιούχοι να υποστούν τεράστιες απώλειες και μια ομάδα πιστωτών να κινήσει δικαστικές διαδικασίες στα αμερικανικά δικαστήρια κατά των πρώην ιδιοκτητών της Wind.

Τραπεζίτης που δεν εμπλέκεται στις συναντήσεις σημείωσε πως οι επενδυτές που κοιτάζουν τη Wind Hellas μπορεί να νιώσουν άνετοι καθώς η εταιρεία πρόσφατα προσέλαβε τον Parm Sandhu, πρόεδρο της Largo Limited -μια από τις εταιρείες holding της Wind-, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της γερμανικής εταιρείας Unitymedia και επέβλεψε την πώλησή της στη Liberty Global το 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v