Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διακρίσεις για τα κανάλια Novasports στα δημοσιογραφικά βραβεία του ΠΣΑΤ

Bραβεύτηκαν με το Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ «Χρήστος Σβολόπουλος» για το Ντοκιμαντέρ «One Team Closer» και με την Εύφημο Μνεία για την επιτυχή κάλυψη των αθλητικών γεγονότων της περιόδου 2015-2016.

Διακρίσεις για τα κανάλια Novasports στα δημοσιογραφικά βραβεία του ΠΣΑΤ

Τα κανάλια Novasports τιμήθηκαν στην ετήσια εκδήλωση των 19ων Αθλητικών Δημοσιογραφικών Βραβείων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν με το Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ «Χρήστος Σβολόπουλος» για το Ντοκιμαντέρ «One Team Closer» και με την Εύφημο Μνεία για την επιτυχή κάλυψη των αθλητικών γεγονότων της περιόδου 2015-2016.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος των καναλιών Novasports, Νίκος Γαβαλάς, βραβεύτηκε για τη συγγραφή και την επιμέλεια του βιβλίου «Χρυσός Θρύλος, 1925-2016, 91 Χρόνια Δόξας». Τέλος, η Άνι Καραλή, κόρη του Γιάννη Καραλή, παρουσιαστή της εκπομπής «Ώρα των Πρωταθλητών» και δημοσιογράφου των αθλητικών καναλιών της Nova, τιμήθηκε για την εισαγωγή της στη Σχολή Βιολογίας, στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο Δημήτρης Καρύδας, παραλαμβάνοντας το βραβείο για το ντοκιμαντέρ «One Team Closer» στάθηκε στη συνολική δουλειά των καναλιών Novasports. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα απ' όλα κάποιους ανθρώπους που δίχως τη δική τους βοήθεια δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό το ντοκιμαντέρ. Τη Μαρία Γκούμα και την Άρτεμη Παναγή από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Φυσικά τα παιδιά από την ομάδα του Παναθηναϊκού που έκαναν αυτές τις επισκέψεις, τον Αντώνη Τσουρέκη Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου, τον οπερατέρ Σπύρο Γούλα και τον συνεργάτη του Νεκτάριο που έκαναν τις λήψεις και τον Νάσο Παπαθανασίου που έκανε το μοντάζ. Στην πραγματικότητα έπρεπε να δοθούν πολύ περισσότερα βραβεία κι όχι μόνον δύο. Τα βραβεία αυτά ανήκουν μεταξύ άλλων στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Πάνο Παπαδόπουλο και την Διευθύντρια Περιεχομένου και Πλατφόρμας, κ. Κατερίνα Κασκανιώτη που μας επιτρέπουν να κάνουμε όλα αυτά τα πράγματα και έχουμε την αμέριστη συμπαράστασή τους. Το Διευθυντή του Αθλητικού Τμήματος, Γιάννη Φουρνάρο που εκτός από καλός συνάδελφος, καλός δημοσιογράφος, είναι κι ένας άνθρωπος που μας ξαναέμαθε την έννοια της παρέας. Θα ήθελα επιμέρους, χωρίς να παρεξηγηθώ από κανέναν συνάδελφο, να ξεχωρίσω το όνομα του Χρήστου Καούρη που είχε την ιδέα για την δημιουργία του ντοκιμαντέρ διαβάζοντας ένα Δελτίο Τύπου της Ευρωλίγκα για τις επισκέψεις του Παναθηναϊκού και είχε την επιμονή να το προτείνει ως μια πάρα πολύ καλή ιδέα. Τέλος να πω ότι αν ήταν κάπου εδώ γύρω κάποιος που θα θέλαμε να ήταν, θα χάιδευε το μούσι του με τον χαρακτηριστικό τρόπο λέγοντας ''Είναι να γελάει κανείς. Κοίτα ποιους βραβεύουν...''. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος που εδώ και τρία χρόνια δεν είναι μαζί μας ήταν αυτός που δημιούργησε αυτήν την ομάδα. Την ομάδα που ήταν, είναι και θα είναι η ομάδα του Φίλιππου Συρίγου κι αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ όσα χρόνια κι αν περάσουν όποιοι κι αν την απαρτίζουν».

Ο Νίκος Γαβαλάς παρέλαβε το βραβείο για την εύφημο μνεία των καναλιών Novasports και στάθηκε στο νέο κανάλι, το Novasportstories. «Την περασμένη σεζόν προσπαθήσαμε και πετύχαμε τους στόχους μας με δουλειά με αγάπη με μεράκι και με επαγγελματισμό. Το θέμα είναι να μην μένουμε σ' αυτό αλλά να κυνηγάμε τα επόμενα. Να κυνηγάμε τα όνειρά μας. Εδώ και λίγο καιρό είναι στον "αέρα" των καναλιών Novasports το κανάλι Novasportsstories, ένα κανάλι όπου φιλοδοξούμε να καταγράψουμε την ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού και κυρίως του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όχι μόνον με την παράθεση των τηλεοπτικών πλάνων όπου νομίζω έχουν αξία όσο κυλούν τα χρόνια. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια τηλεοπτική βιβλιοθήκη, ας μου επιτραπεί η έκφραση, την οποία θα αφήσουμε παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Έχουμε την όρεξη του πρωτάρη στο ξεκίνημα της κάθε τηλεοπτικής σεζόν. Δεν ξέρω αν μας εμπνέει περισσότερο το περιβάλλον, ο προπονητής ή το σύστημα που επιλέγουμε για να αποδίδουμε καλά».

Παράλληλα, ο Νίκος Γαβαλάς αναφερόμενος και στη συγγραφή και επιμέλεια του βιβλίου «Χρυσός Θρύλος, 1925-2016, 91 Χρόνια Δόξας», τόνισε: «Το ταξίδι "Χρυσός Θρύλος", του βιβλίου όπου καταγράφεται η ιστορία του Ολυμπιακού ξεκίνησε πριν περίπου ένα μήνα με μια πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης". Αρχίζουμε να πιάνουμε ένα-ένα τα λιμάνια. Πριν μια βδομάδα ήμασταν στην Πάρο. Να είμαστε καλά θα ταξιδέψουμε σε πολλά σημεία της χώρας. Όταν ξεκίνησα με τον θείο μου πριν από ένα χρόνο την καταγραφή της ιστορίας του Ολυμπιακού με την έκδοση ενός βιβλίου δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο έντονο θα ήταν το συναίσθημα. Πάνω απ' όλα νιώθω γεμάτος διότι αυτό το βιβλίο που κυκλοφορεί πλέον είναι αφιερωμένο στη μνήμη του φίλου μου, του δασκάλου μου, του πατέρα μου Νικήτα Γαβαλά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v