Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Αυξημένες 8,1% οι πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο

Στα 401,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo στο α' εξάμηνο της χρήσης 2016/2017, σημειώνοντας αύξηση 8,11%. Για το σύνολο της χρήσης ο όμιλος αναμένει άνοδο πωλήσεων μεταξύ 4% και 7%.

Jumbo: Αυξημένες 8,1% οι πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο

Βελτίωση κατά 8,11% κατέγραψαν οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo κατά το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης 2016/2017, φτάνοντας τα 401,90 εκατ. ευρώ από 371,75 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης.

Ειδικότερα, κατά το πρώτο μισό της τρέχουσας χρήσης 2016/2017, τα καταστήματα στην Ελλάδα κατέγραψαν αύξηση τζίρου της τάξης του 1,5% περίπου, παρά την πτωτική τάση που έχει παγιοποιηθεί μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 3% περίπου, ενώ οι πωλήσεις σε Βουλγαρία και Ρουμανία σημείωσαν διψήφια αύξηση.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ομίλου, για την τρέχουσα οικονομική χρήση, οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα σημειώσουν αύξηση μεταξύ 4% και 7%. Αυτή η εκτίμηση δεν αναθεωρείται λόγω της συνεχιζόμενης αρνητικής τάσης της ελληνικής αγοράς.

Επιπλέον, η εταιρία σημειώνει ότι τον Νοέμβριο λειτούργησε το νέο ενοικιαζόμενο υπερκατάστημα στη Βουλγαρία 11.000 τ.μ. περίπου, οι επενδύσεις στη Ρουμανία συνεχίζονται και αναμένεται να λειτουργήσουν τουλάχιστον δύο νέα υπερκαταστήματα μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017, ενώ κατά το ίδιο διάστημα αναμένεται να λειτουργήσει και ένα καινούργιο υπερκατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα.

Το δίκτυο καταστημάτων Jumbo σήμερα αριθμεί 72 καταστήματα. Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 7 στη Ρουμανία, ενώ ο όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr .

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στις διεθνείς συνεργασίες σε νέες βαλκανικές αγορές. Ήδη, η εταιρία μέσω συνεργασιών έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo σε τέσσερις χώρες (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία).

Στην τρέχουσα οικονομική χρήση αναμένεται επέκταση του δικτύου καταστημάτων των συνεργατών της εταιρίας στις χώρες που ήδη δραστηριοποιούνται καθώς και η είσοδος στην αγορά της Βοσνίας, με το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος τοπικού συνεργάτη που θα φέρει το σήμα της Jumbo.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v