Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινόπουλος: Φορολογική ενημερότητα στη νέα εταιρεία

Ικανοποίηση για την απόφαση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης. Η χορήγηση φορολογικής ενημερότητας στη νέα εταιρεία και η διάθεση να βρεθεί λύση στο νομικό πρόβλημα της διαλυτικής αίρεσης. Τι συζητήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη.

Μαρινόπουλος: Φορολογική ενημερότητα στη νέα εταιρεία

Την ικανοποίησή τους για την απόφαση του δικαστηρίου με την οποία επικυρώνεται η συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος διατυπώνουν οι εμπλεκόμενες πλευρές, σημειώνοντας ότι δεν μπαίνουν αστερίσκοι που να θέτουν σοβαρά προσκόμματα στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης.

Παρότι η απόφαση δεν έχει φθάσει ακόμη στα χέρια των εμπλεκομένων, από την προφορική τους ενημέρωση προκύπτει ότι σημαντικά ζητήματα, όπως η χορήγηση φορολογικής ενημερότητας στη νέα εταιρεία στην οποία περνούν τα assets της Μαρινόπουλος, έχουν αντιμετωπισθεί όπως ζητούσαν οι εμπλεκόμενοι.

Εφόσον οι πληροφορίες για μια «καλή» απόφαση επιβεβαιωθούν, η μεγαλύτερη μέχρι τώρα διάσωση θα προχωρήσει, εκτιμούν εμπλεκόμενοι στη διαδικασία, τονίζοντας ότι το νομικό θέμα της διαλυτικής αίρεσης αποτελεί μεν «αγκάθι», όχι όμως αξεπέραστο.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεθεί λύση», τονίζουν οι ίδιες πηγές, εφόσον τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν ακόμη τη διάθεση να προχωρήσει, έστω και με τροποποιήσεις, η συμφωνία διάσωσης.

Το θέμα του χρόνου υποβολής και εκδίκασης τριτανακοπών καθώς και η παρεπόμενη διαλυτική αίρεση αποτέλεσε αντικείμενο της χθεσινής σύσκεψης μεταξύ των νομικών τμημάτων των εμπλεκόμενων μερών.

Η συνάντηση είχε ως στόχο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την καθυστέρηση της έκδοσης απόφασης από τη δικαιοσύνη. Και αυτό γιατί ενεργοποιήθηκε διαλυτική αίρεση της συμφωνίας, ενώ την ίδια ώρα έχει τελειώσει ήδη από τον Δεκέμβρη η ενδιάμεση χρηματοδότηση.

Τέθηκαν στο τραπέζι εναλλακτικές σε χρόνο και χρήμα, προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, καθώς όλες οι πλευρές εμφανίζονται προσώρας διατεθειμένες να κάνουν ό,τι μπορούν για να μην τιναχθεί στον αέρα η συμφωνία.

Είναι πάντως βέβαιο ότι μετά τις εξελίξεις θα απαιτηθεί τροποποίηση της σύμβασης, καθώς η διαλυτική αίρεση ενεργοποιείται αυτοδικαίως.

Το πρόβλημα προκύπτει καθώς θα έπρεπε μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, οπότε είναι και η καταληκτική ημερομηνία για τη συμφωνία, να έχει παρέλθει ο μήνας τριτανακοπών, σε περίπτωση που υπάρξουν, και με δεδομένο ότι φτάσαμε στις 16 Ιανουαρίου, ο χρόνος πλέον δεν αρκεί για να τρέξουν αυτές οι διαδικασίες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v