Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προχωρημένες επαφές για πώληση του Metropolitan

Η CVC Capital Partners διαπραγματεύεται την εξαγορά του 70%-80% της «Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα». Η αίρεση του due diligence και η κατ' αρχάς συμφωνία διατήρησης του management. Δυνατότητα πώλησης και για ιατρούς-μετόχους.

Προχωρημένες επαφές για πώληση του Metropolitan

Την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο παροχής υπηρεσιών υγείας προς ιδιώτες μέσω του νοσοκομείου Metropolitan, διαπραγματεύεται το private equity fund CVC Capital Partners.

Σύμφωνα με πληροφορίες από μετόχους μειοψηφίας της Περσεύς, η CVC Capital Partners βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους βασικούς μετόχους της Περσεύς (Θεοχαράκης, Παναγόπουλος, Σπυρίδης). Η ευόδωση της διαπραγμάτευσης εξαρτάται από τα αποτελέσματα του οικονομικού και νομικού ελέγχου.

Η επί της αρχής συμφωνία προβλέπει την απόκτηση από το private equity fund ποσοστού τουλάχιστον 70%, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα πώλησης σε όλους τους μετόχους. Ήδη οι ιατροί μέτοχοι της Περσεύς έχουν ειδοποιηθεί ότι εφόσον επιθυμούν, μπορούν να διαθέσουν τις μετοχές τους μαζί με αυτές της ομάδας βασικών επενδυτών.

Επιπρόσθετα, η επί της αρχής συμφωνία προβλέπει τη διατήρηση του υφιστάμενου management team, εφόσον η εταιρεία περάσει στον έλεγχο της CVC Capital Partners. Ως σύμβουλοι πώλησης φέρεται ότι ενεργούν στελέχη που θα έχουν ανάμειξη στο διοικητικό σχήμα της νέας Credicom, μετά την εξαγορά της από την Atlas.

Η κλινική Metropolitan διαθέτει 239 κλίνες όλων των ειδικοτήτων, 16 χειρουργικές αίθουσες, δύο μονάδες εντατικής θεραπείας με συνολικά 20 κλίνες και διαγνωστικά εργαστήρια. Στο τέλος του 2015 απασχολούσε σε επίπεδο ομίλου 958 άτομα.

Ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένη βάση (προ της εφαρμογής των μέτρων μονομερών περικοπών από ΕΟΠΥΥ) ανήλθε το 2015 (σ.σ. τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) στα 101,6 εκατ. ευρώ, έναντι 84,1 εκατ. το 2014. Τα μικτά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε 19 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 11 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη σε 1,15 εκατ. ευρώ. Το αποτέλεσμα μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε κέρδος 61 χιλ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου στο τέλος του 2015 ανέρχονται σε 86,4 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός ήταν 33 εκατ. ευρώ.

Η Περσεύς ήρθε σε συμφωνία εντός του 2015 με την Τράπεζα Πειραιώς για την αναχρηματοδότηση δανειακών υποχρεώσεων με έκδοση ομολογιακού ποσού 16,6 εκατ. ευρώ, ενώ συνήψε και μακροπρόθεσμο δάνειο 11 εκατ. ευρώ με την Τράπεζα Αττικής, το οποίο αναφέρεται και στο πόρισμα ΤτΕ-SSM.

Κατά τη διάρκεια του 2015, ο όμιλος κατέβαλε 4 εκατ. ευρώ για αγορά τραπεζικών μετοχών (σ.σ. βρίσκονταν σε εξέλιξη οι τελευταίες αυξήσεις κεφαλαίου). Έτσι στο τέλος της χρονιάς κατείχε μετοχές αξίας Τράπεζας Αττικής 4 εκατ. ευρώ και μετοχές Εθνικής 1,08 εκατ. ευρώ, ενώ προχώρησε σε απομείωση αξίας επενδυτικών τίτλων ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Η CVC Capital Partners ενδιαφέρεται να επενδύσει στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας από ιδιώτες στη χώρα μας. Στο παραπάνω πλαίσιο έχει διερευνήσει, στο πρόσφατο παρελθόν, τις προθέσεις της Πειραιώς για το Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο σημειωτέον συμπεριλαμβάνεται στα non core business assets που πρέπει να πωληθούν με βάση το πλάνο αναδιάρθρωσης. 

Το Euro2day.gr επιδίωξε να επικοινωνήσει με τον διευθύνοντα σύμβουλο και μέτοχο της εταιρείας, Δ. Σπυρίδη, προκειμένου να θέσει υπόψη του τις προαναφερόμενες πληροφορίες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v