Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδύει στο ηλεκτρονικό εμπόριο η QIVOS

Επενδύσεις 1,5 εκατ. ευρώ την προσεχή διετία προγραμματίζει η εταιρία, η οποία με βάση το 5ετές business plan θέλει να κατακτήσει μια διακριτή θέση διεθνώς στο marketing technology. H μετοχική συνεργασία με τη Folli Follie.

Επενδύει στο ηλεκτρονικό εμπόριο η QIVOS

Η Cloudbiz του Ευάγγελου Καραλή και της Φανής Χαρμπή μετονομάζεται σε QIVOS, ωστόσο αυτή δεν είναι η μοναδική σημαντική αλλαγή που διέρχεται η εταιρία.

Μετά από 13 χρόνια δραστηριοποίησης, με εξειδίκευση σε υπηρεσίες CRM/Loyalty και e-commerce, σημαντικούς εγχώριους πελάτες και παρουσία σε οκτώ ξένες αγορές, η εταιρία εισέρχεται σε μια νέα φάση με αρωγό τον όμιλο Folli Follie.

O εγχώριος πολυεθνικός όμιλος εντείνει τις επενδύσεις για την ενίσχυση της παρουσίας του στο ψηφιακό κανάλι και στο πλαίσιο αυτό, στα τέλη του 2016, από πελάτης της νυν QIVOS έγινε συνεργάτης και μέτοχος.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας και πέρα από τις συνέργειες που προκύπτουν, η QIVOS ανέλαβε την πελατοκεντρική (CRM) διαχείριση όλων των brands του ομίλου Folli Follie Group σε Λονδίνο και Χονγκ Κονγκ, δύο αγορές με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στο digital retail marketing.

Μέσω της συνεργασίας αυτής, η QIVOS απέκτησε από τον Ιανουάριο φυσική παρουσία με εξειδικευμένο προσωπικό στις αγορές του Λονδίνου, ενώ το δεύτερο εξάμηνο του 2017 η εταιρεία σκοπεύει να έχει φυσική παρουσία και στο Χονγκ Κονγκ. Παράλληλα εισέρχεται στον τομέα του e-commerce, με περισσότερες και πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Μέσω της στρατηγικής συμφωνίας με τη Folli Follie θα χρηματοδoτήσει πενταετές business plan, ενώ σκοπεύει να επενδύσει 1,5 εκατ.ευρώ την προσεχή διετία.

Στόχος της Cloudbiz τα επόμενα πέντε χρόνια είναι να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες marketing technology διεθνώς, παρέχοντας ολοκληρωμένες omni - channel λύσεις στο λιανεμπόριο και προσφέροντας μία ενοποιημένη εμπειρία καταναλωτή στο φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα.

Η εταιρία τρέχει την τελευταία επταετία με μέσο ρυθμό αύξησης πωλήσεων κατά 30%-35%, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και με τα μεγέθη του 2016 καθώς ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 32,3% (1,775 εκατ. ευρώ το 2015).

Μετά την επέκταση στις μεγάλες αγορές Λονδίνου και Χονγκ Κόνγκ ωστόσο, η QIVOS αναμένει σημαντική μετατόπιση των δραστηριοτήτων με την εκτίμηση πως το 50% του κύκλου εργασιών της στο τέλος του 2017 θα προέρχεται από το εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v