Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Πάνω από 1,54 δισ. οι πληρωμές το 2016 για το ΕΤΜΕΑΡ

Εξώδικη απάντηση του προέδρου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη στην εξώδικη διαμαρτυρία των ΣΠΕΦ και ΠΣΑΦ για μη απόδοση από την εταιρία χρημάτων στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ.

ΔΕΗ: Πάνω από 1,54 δισ. οι πληρωμές το 2016 για το ΕΤΜΕΑΡ

Με εξώδικο απαντά ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης στις κατηγορίες που του προσάπτουν οι Σύνδεσμοι Φωτοβολταϊκών ΣΠΕΦ και ΠΣΑΦ περί μη απόδοσης χρημάτων στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ που έχει εισπράξει η εταιρία από τους καταναλωτές μέσω του ΕΤΜΕΑΡ.

Σύμφωνα με την εξώδικη απάντηση του κ. Παναγιωτάκη, η ΔΕΗ για το 2016 απέδωσε στους Διαχειριστές μεγαλύτερα ποσά για ΕΤΜΕΑΡ από εκείνα που αντιστοίχως εισέπραξε από τους πελάτες της, καλύπτοντας ακόμα και εξ ιδίων κεφαλαίων ποσά της υπόψη χρέωσης που εμπεριέχονται σε ανεξόφλητους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ρεύματος των πελατών της.

Η ΔΕΗ, σύμφωνα με το περιεχόμενο της εξώδικης απάντησης του κ. Παναγιωτάκη, έχει καταβάλει το 2016 στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ μέσω των Διαχειριστών ποσά άνω του 1,54 δισ. ευρώ. Ποσό που αντιστοιχεί στο 97% των υποχρεώσεών της στον Ειδικό Λογαριασμό, παρά τη σημαντική αύξηση των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεών της από τους πελάτες της τόσο συνολικά όσο και ειδικά για το ΕΤΜΕΑΡ.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΔΕΗ υποστηρίζει, απευθυνόμενος πάντα προς ΣΠΕΦ και ΠΣΑΦ, ότι οι υπολογισμοί που κάνουν για τις ληξιπρόθεσμες και μη απαιτήσεις της εταιρίας από τους πελάτες της είναι αυθαίρετοι, μη ερειδόμενοι σε επιστημονική βάση, χρησιμοποιούν κατά τρόπο παραπλανητικό και απαράδεκτο στοιχεία της ΔΕΗ κατ' επιλογήν και αναφέρονται σε διαφορετικές μεταξύ τους χρονικές περιόδους και βάσεις υπολογισμού. Χαρακτηρίζει δε τις εκτιμήσεις τους για το οφειλόμενο ποσό ΕΤΜΕΑΡ ως πρόχειρες, ατεκμηρίωτες και λανθασμένες.

Εξάλλου, ο κ. Παναγιωτάκης υποστηρίζει ότι οι δύο Σύνδεσμοι αυξάνουν τεχνητά τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις τους.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΕΗ με την εξώδικη απάντησή του καλεί τους ΣΠΕΦ και ΠΣΑΦ να ανακαλέσουν "άμεσα και δημόσια τις ψευδείς κατηγορίες" που εξαπολύουν κατά της επιχείρησης και εκείνου.

ΣΠΕΦ και ΠΣΑΦ

Να σημειωθεί ότι οι δύο σύνδεσμοι των φωτοβολταϊκών στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα είχαν αποστείλει εξώδικο προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ, κατηγορώντας την εταιρία και τον ίδιο ως πρόεδρο πως δεν έχει καταβάλει ποσά της τάξης των 340 με 350 εκατ. ευρώ. Ποσά τα οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, έχει εισπράξει η ΔΕΗ από την πληρωμή του ΕΤΜΕΑΡ αλλά δεν τα έχει αποδώσει μέσω των Διαχειριστών στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ.

Μάλιστα οι δύο σύνδεσμοι στρέφονταν με το εξώδικό τους εναντίον προσωπικά του κ. Παναγιωτάκη, υποστηρίζοντας ότι «η ιδιοποίηση των ξένων αυτών χρηματικών ποσών αποτελεί υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v