Alpha Grissin: Καλεί ΓΣ για πτώχευση στις 5 Μαΐου

Τι δηλώνουν στο Euro2day.gr  κύκλοι προσκείμενοι στην Alpha Grissin. Η αντιπαράθεση με μία εκ των πιστωτριών τραπεζών και οι τρείς λόγοι που ώθησαν τη διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας στη συνέλευση «φωτιά» της 5ης Μαΐου.

Alpha Grissin: Καλεί ΓΣ για πτώχευση στις 5 Μαΐου

«Μέσα από την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα την έγκριση του συνόλου των διαδικασιών που είναι απαραίτητες για την κήρυξη της εταιρείας σε κατάσταση πτώχευσης, επιδιώκουμε ουσιαστικά να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας της εισηγμένης απέναντι στο αδιέξοδο που έχουμε περιέλθει εξ’ αιτίας της συμπεριφοράς μίας μόνο τράπεζας» δήλωσαν στο Euro2day.gr κύκλοι προσκείμενοι στην Alpha Grissin.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο στόχος της συγκεκριμένης κίνησης είναι τριπλός:

Πρώτον, στην πράξη, να παραταθεί χρονικά η λειτουργία της εισηγμένης.

Δεύτερον, να διαπραγματευθεί η εταιρεία με τις υπόλοιπες πιστώτριες τράπεζες σε διμερές επίπεδο, καθώς δηλώνεται πως δεν υπάρχει αντίθεση με τα άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Και τρίτον να περιμένει η εταιρεία την έκβαση μιας σειράς δικαστικών αποφάσεων περί ανακοπών, προκειμένου το θέμα της συνεργασίας με το τραπεζικό σύστημα να συζητηθεί από την αρχή.

«Ευελπιστούμε σε θετικές δικαστικές αποφάσεις. Ενδεικτικά σας λέω ότι εμείς τηρούμε όλες τις προϋποθέσεις του επικείμενου νόμου περί εξωδικαστικού συμβιβασμού, ενώ παράλληλα έχουμε επιδείξει και όλα τα χαρακτηριστικά του συνεργάσιμου δανειολήπτη.

Περικόψαμε και περικόπτουμε δραστικά τις δαπάνες μας, αποχωρήσαμε από τη ζημιογόνο δραστηριότητα των κλιματιστικών (Panasonic) και επιτυγχάνουμε λειτουργικά κέρδη.

Πέραν αυτών, παρουσιάσαμε στις πιστώτριες τράπεζες αξιόπιστη μελέτη (Business Plan) γνωστότατου οίκου που αναφερόταν στη βιωσιμότητα της εταιρείας. Είμαστε μια εταιρεία με ευρύ πελατολόγιο, που προσφέρει προστιθέμενη αξία και διαθέτει σημαντική περιουσία» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v