Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεθνές Συνέδριο για τις συγγενείς καρδιοπάθειες ενηλίκων από το «Μητέρα»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιθεί το Σάββατο 22 Απριλίου. Σε αυτή θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε σύνθετα προβλήματα ενηλίκων με συγγενείς καρδιοπάθειες και μοντέρνες διαδερμικές παρεμβάσεις.

Διεθνές Συνέδριο για τις συγγενείς καρδιοπάθειες ενηλίκων από το «Μητέρα»

Διεθνές συνέδριο για τη σύγχρονη αντιμετώπιση των συγγενών καρδιοπαθειών ενηλίκων συνδιοργανώνουν η Κλινική Παιδοκαρδιολογίας & Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων και η Καρδιοχειρουργική Κλινική Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων και Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ, το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» του νοσοκομείου.

Η αλματώδης εξέλιξη στην Παιδοκαρδιολογία και την Παιδοκαρδιοχειρουργική συνετέλεσε καθοριστικά στην επίτευξη της ενηλικίωσης των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες σε ποσοστό που υπερβαίνει το 95%, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναμένεται ότι σε παγκόσμια κλίμακα τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των ενηλίκων με συγγενή καρδιοπάθεια θα ξεπεράσει τον αντίστοιχο παιδιατρικό πληθυσμό. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει την
ανάγκη παρακολούθησης, διάγνωσης, φροντίδας και θεραπευτικής προσέγγισης από εξειδικευμένους ειδικούς παρόχους υγείας.

Οι πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, η Δρ Αφροδίτη Τζίφα, Διευθύντρια της Κλινικής Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ, ο Καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός, Τακτικός Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων και Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ και ο Φώτιος Μητρόπουλος, Αναπληρ. Διευθυντής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων και Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ έχουν ως στόχο το συνέδριο να αποτελέσει ένα δυναμικό φόρουμ στη χώρα μας στο οποίο φοιτητές, καρδιολόγοι, παιδοκαρδιολόγοι, καρδιοχειρουργοί, χειρουργοί θώρακος, εντατικολόγοι, αναισθησιολόγοι, παιδίατροι και γυναικολόγοι που ασχολούνται με τη φροντίδα ασθενών με συγγενείς καρδιοπάθειες, να έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν επιστημονικές απόψεις και εμπειρίες πάνω στις νέες τεχνικές, τη διάγνωση και αντιμετώπιση των συγγενών καρδιοπαθειών στους ενήλικες.

Στην 3η Ημερίδα Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ, στην οποία θα συμμετέχουν εκτός των διακεκριμένων Ελλήνων ιατρών και διεθνούς φήμης επιστήμονες, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε σύνθετα προβλήματα ενηλίκων με συγγενείς καρδιοπάθειες, επανεπεμβάσεις σε ενήλικες με συγγενείς καρδιοπάθειες, μοντέρνες διαδερμικές παρεμβάσεις και νεώτερες τεχνικές απεικόνισης των εν λόγω ασθενών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v