Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφάλαια 420 εκατ. σε Alpha-Πειραιώς για δάνεια σε ΜμΕ

Δάνεια με μειωμένες απαιτήσεις εξασφαλίσεων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις προβλέπουν οι συμβάσεις που υπέγραψαν οι δύο τράπεζες με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Οι δηλώσεις.

Κεφάλαια 420 εκατ. σε Alpha-Πειραιώς για δάνεια σε ΜμΕ

Τέσσερις συμβάσεις με την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς, μέσω των οποίων θα διοχετευθούν 420 εκατ. ευρώ σε περισσότερες από 2.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανά τη χώρα, υπέγραψε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν σήμερα θα επιτρέψουν στις τράπεζες να χορηγήσουν δάνεια με σημαντικά μειωμένες απαιτήσεις εξασφαλίσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής COSME.

Οι τράπεζες θα στηρίξουν καινοτόμες επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Κομισιόν «INNOVFIN - Χρηματοδοτήσεις της ΕΕ για την οικονομία», η οποία στηρίζεται από το πρόγραμμα της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία «Ορίζοντας 2020».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου Πιερ Λουίτζι Τζίλιμπερτ αναφέρθηκε στη συνεργασία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος με το Ταμείο για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας με τις δύο τράπεζες. 

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, αρμόδιος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, δήλωσε σχετικά: "Η διευκόλυνση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση είναι καίριο στοιχείο της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, και συνολικά στην Ευρώπη. Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήδη επωφελούνται από δάνεια στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ. Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν σήμερα θα δώσουν τη δυνατότητα σε περισσότερες από 2 000 ΜΜΕ να χρηματοδοτήσουν επενδύσεις για την επέκτασή τους, την ανάπτυξη καινοτομιών και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτόν στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας".

Ο κ. Γεώργιος K. Αρώνης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, δήλωσε: "Οι συμφωνίες που υπεγράφησαν σήμερα αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την ανάκαμψη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας και ενισχύουν περαιτέρω τη μακρόχρονη και εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στην Alpha Bank και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Μέσω των συμφωνιών αυτών, οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των προγραμμάτων COSME και InnovFin της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, η Alpha Bank θα παράσχει χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους και μειωμένες εξασφαλίσεις σε βιώσιμες και καινοτόμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να τις διευκολύνει στην κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους και στην επίτευξη των αναπτυξιακών τους στόχων".

Ο κ. Ηλίας Μίλης, Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε: "Η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα, έχει θέσει ως κορυφαίο στρατηγικό της στόχο την ολοκληρωμένη υποστήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας ως βασικού μοχλού για την επανεκκίνηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Επεκτείνοντας την υφιστάμενη συνεργασία με τον Όμιλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, προχωράμε σήμερα στην υπογραφή 2 συμβάσεων συνολικού ποσού 270 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τα εγγυοδοτικά εργαλεία COSME και Innovfin, μέσω των οποίων, θα διευκολύνουμε περισσότερες από 1 000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Μέσω του προγράμματος COSME, η Τράπεζα Πειραιώς θα διαθέσει 170 εκατ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, περιορίζοντας σημαντικά το ύψος των απαιτούμενων εξασφαλίσεων, γεγονός υψίστης σημασίας στις παρούσες οικονομικές συνθήκες. Με τα επιπλέον, 100 εκατ. ευρώ του προγράμματος Innovfin, η Τράπεζα Πειραιώς θα χρηματοδοτήσει καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις με έντονο εξωστρεφή χαρακτήρα που προάγουν την έρευνα και επιθυμούν να δημιουργήσουν νέα πρωτοποριακά προϊόντα ή υπηρεσίες".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v