Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Πανγαία: Τη διανομή επιπλέον μερίσματος €0,133/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

Τη διανομή συνολικού μερίσματος €0,20 ανά μετοχή και την εκλογή δύο νέων μελών στο ΔΣ αποφάσισε μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση της Εθνικής Πανγαία. Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017.

Εθνική Πανγαία: Τη διανομή επιπλέον μερίσματος €0,133/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

Η Τακτική Γενική Συνέλευση της Εθνικής Πανγαία που συνεδρίασε την 9η Μαΐου 2017 με την παρουσία μετόχων που εκπροσωπούσαν 252.499.295 κοινές ονομαστικές μετοχές, ήτοι με απαρτία 98,83% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, κατόπιν ψηφοφορίας (έγκυρες ψήφοι 252.499.295) επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, όπως αναφέρονται στην από 05.04.2017 πρόσκληση, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Θέμα 1°

Την έγκριση των Ετήσιων Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων χρήσεως 2016 μετά των εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών, τη διανομή κερδών και την καταβολή μερίσματος για τη χρήση 2016 ύψους €51.098.907,00 ή €0,20 ανά μετοχή (καθαρό). Δεδομένης της διανομής προσωρινού μερίσματος ύψους €0,067 (ύψους €17.118.136,93), σε συνέχεια της από 14 Νοεμβρίου 2016 απόφασης του Δ.Σ., το υπόλοιπο προς διανομή μέρισμα ανέρχεται σε €0,133 ανά μετοχή (καθαρό).

Θέμα 2°

Την απαλλαγή όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και των ορκωτών ελεγκτών από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της χρήσης 2016.

Θέμα 3°

Την εκλογή των κατωτέρω προσώπων ως μελών της Επιτροπής Ελέγχου για θητεία ενός έτους η οποία θα λήγει με τη διενέργεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του 2018,
* Σπυρίδων Μακριδάκη του Γεωργίου
* Ιωάννη Κυριακόπουλο του Πολυζώη
* Πρόδρομο Βλάμη του Γρηγορίου

Θέμα 4°

Την εκλογή της ελεγκτικής εταιρείας ΠΡΑΙΣΓΟΥΩΤΕΡΧΑΟΥΣΚΟΥΠΕΡΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,» με το διακριτικό τίτλο «PRICEWATERHOUSECOOPERS A.E.» που εδρεύει στη Λ. Κηφισίας 268, 15232, Χαλάνδρι, με Α.Μ. ΣΟΕΛ:113, ως τακτικού ελεγκτή των ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων (ενοποιημένων και εταιρικών) για τη χρήση 2017. Δεδομένου ότι η Εταιρεία ανήκει στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. («ΕΤΕ»), η αμοιβή της ελεγκτικής εταιρείας θα εγκριθεί προηγουμένως από την Επιτροπή Ελέγχου της ΕΤΕ (Group Audit Committee) και θα ενημερωθεί σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σύναψης της σχετικής συμφωνίας αμοιβής της ελεγκτικής εταιρείας. Το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε να καθορίσει το ακριβές ποσό της αμοιβής της ελεγκτικής εταιρείας.

Θέμα 5°

Τον ορισμό των κάτωθι ανεξάρτητων εκτιμητών:

Για τα ακίνητα εκτός Ιταλίας και Βουλγαρίας:
* την Εταιρεία «Proprius Commercial Property Consultants ΕΠΕ» (εκπρόσωπο στην Ελλάδα της “Cushman & Wakefield”)

* από κοινού τις Εταιρείες «Π. Δανός & Συνεργάτες Α.Ε. Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων» (εκπρόσωπο στην Ελλάδα της “BNP Paribas Real Estate”) και «Αθηναϊκή Οικονομική Ε.Π.Ε.» (εκπρόσωπο στην Ελλάδα της “Jones Lang Lasalle”)

Διευκρινίζεται ότι οι ως άνω εκτιμητές θα εκτιμήσουν το 2017 ακίνητα του χαρτοφυλακίου διαφορετικά από αυτά που εκτίμησαν το 2016.

Για τα ακίνητα στην Ιταλία, την εταιρεία REAG - REAL ESTATE ADVISORY GROUP S.P.A.

Για ακίνητα στη Βουλγαρία, την απόκτηση των οποίων ενδέχεται να εξετάσει η Εταιρεία, προτείνονται οι εταιρείες:
• Advance Address Valuations Ltd ή
• FORTON AD ή
• Π. Δανός & Συνεργάτες Α.Ε Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων (εκπρόσωπος στην Ελλάδα της BNP Paribas Real Estate).

Για τον καθορισμό της αμοιβής των ανεξάρτητων εκτιμητών εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε να ορίσει τον αντικαταστάτη των ως άνω ανεξάρτητων εκτιμητών σε περίπτωση κωλύματος ή αδυναμίας κάποιου εξ αυτών να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, καθώς και να καθορίσει το ακριβές ποσό της αμοιβής αυτού.

Θέμα 6°

Την έγκριση καταβολής αμοιβών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και αμοιβών των μελών της Επενδυτικής Επιτροπής για τη χρήση 2016 και προέγκριση αμοιβών των ανωτέρω για την εταιρική χρήση 2017 κατά το άρθρο 24 του κ.ν. 2190/1920.

Θέμα 7°

Την παροχή άδειας σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του κ.ν. 2190/1920 σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και άλλα διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας για τη συμμετοχή τους σε νομικά πρόσωπα με παρεμφερή σκοπό με αυτό της Εταιρείας ή για τη διενέργεια, για δικό τους λογαριασμό ή για λογαριασμό τρίτων, πράξεων που υπάγονται σε κάποιον από τους σκοπούς που επιδιώκει η Εταιρεία.

Θέμα 8°

Την προέγκριση σύμφωνα με το άρθρο 23α του κ.ν. 2190/1920, όλων των συμβάσεων που θα συναφθούν εντός του 2017 μεταξύ της Εταιρείας και της ΕΤΕ για την παροχή από την ΕΤΕ προς την Εταιρεία υπηρεσιών Πληρώτριας Τράπεζας π.χ. σχετικά με τη διανομή προσωρινού μερίσματος.

Θέμα 9ο

Στη Γενική Συνέλευση ανακοινώθηκε η εκλογή του των κ.κ Ιωάννη Κυριακόπουλου και Νικολάου Ιατρού ως Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.

Δε συζητήθηκαν άλλα θέματα.

Διανομή μερίσματος

Η «Εθνική ΠΑΝΓΑΙΑ διευκρινίζει ότι δεδομένης της διανομής προσωρινού μερίσματος ύψους €0,067, σε συνέχεια της από 14 Νοεμβρίου 2016 απόφασης του Δ.Σ., το υπόλοιπο προς διανομή μέρισμα ανέρχεται σε €0,133 ανά μετοχή (καθαρό).

Από την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2016 (ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής στο μέρισμα). Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία» κατά την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 (Record Date). Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v