Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Δυσκολίες στην έγκριση του Γ. Αρκάδη για αναπληρωτή CEO

Προβληματισμός στο ΤΧΣ για την καταλληλότητα του κ. Αρκάδη για τη θέση του αναπληρωτή CEO στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας. Δεν φαίνεται να πληροί τα κριτήρια του «fit and proper».

ΕΤΕ: Δυσκολίες στην έγκριση του Γ. Αρκάδη για αναπληρωτή CEO

Σε αναζήτηση άλλου στελέχους για τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου και εκτελεστικού μέλους του ΔΣ θα υποχρεωθεί πιθανότατα να προχωρήσει η Εθνική Τράπεζα, καθώς στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υπάρχει ισχυρός προβληματισμός για την καταλληλότητα του κ. Γιώργου Αρκάδη.

Όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, ο κ. Αρκάδης αποτελεί την πρόταση της διοίκησης της ΕΤΕ για την αντικατάσταση του νυν αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Δ. Δημόπουλου, ο οποίος έχει γνωστοποιήσει από τις 30 Μαρτίου στο ΔΣ την πρόθεσή του να αποχωρήσει ενόψει της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Ο κ. Αρκάδης δεν φαίνεται να πληροί όμως τα κριτήρια του «fit and proper» καθώς διετέλεσε chief representative της ABN Amro στην Αθήνα και δεν έχει επομένως επαρκή - δεκαετή- εμπειρία.

Παρότι επισήμως το ΤΧΣ δεν σχολιάζει το θέμα, μέσα από την Εθνική κάνουν λόγο για «εγχείρημα που έχει δυσκολέψει αρκετά». Δεν είναι τυχαίο ότι η εκλογή νέου μέλους διοικητικού συμβουλίου αποσύρθηκε από την ατζέντα της χθεσινής συνεδρίασης του ΔΣ λίγο πριν αυτό συνεδριάσει, ενώ από την πλευρά του ο κ. Δημόπουλος δεν έχει υποβάλλει τυπικά την παραίτησή του.  

Η οριστική θέση του ΤΧΣ για την καταλληλότητα της υποψηφιότητας Αρκάδη αναμένεται σήμερα καθώς είναι προγραμματισμένη, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από πλευράς Ταμείου, συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που μεταξύ άλλων θα ασχοληθεί και με αυτό το θέμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v