Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγονται στη... θάλασσα Energean Oil & Gas και Repsol

«Μας ενδιαφέρουν τα νερά της Ελλάδας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Ιόνιο.

Ανοίγονται στη... θάλασσα Energean Oil & Gas και Repsol

Στη διεκδίκηση θαλάσσιων περιοχών μπαίνουν και η Energean Oil & Gas με την ισπανική Repsol.

Όπως έκανε γνωστό ο Μαθιός Ρήγας διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής εταιρίας που διαχειρίζεται τον Πρίνο, «μας ενδιαφέρουν και τα νερά της Ελλάδας».

Πληροφορίες θέλουν, τις δύο εταιρίες, οι οποίες ήδη έχουν κάνει κοινοπραξία για τις έρευνες σε Ιωάννινα και Αιτωλοακαρνανία, να αναζητούν εκτάσεις του Ιονίου με ενδείξεις κοιτασμάτων προκειμένου να υποβάλλουν προτάσεις.

Η συνεργασία των δύο επιχειρήσεων ήδη χτίζεται και μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι Ισπανοί έχουν εγκατασταθεί στο ίδιο κτίριο όπου βρίσκονται και τα γραφεία της Energean Oil & Gas.

Η ισχύς της Repsol, συνηγορεί ως προς την ανάληψη ενός τέτοιου επενδυτικού ρίσκου, κι έτσι, οι δύο εταίροι εξετάζουν το ενδεχόμενο, όπως λένε πληροφορίες, να κινηθούν.

Πάντως, η Energean Oil & Gas έχει αναπτύξει εξωστρεφή πολιτική με τις περιοχές που τις έχουν παραχωρηθεί στο Μαυροβούνιο και το Ισραήλ (κοιτάσματα Τανίν και Καρίς).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v