Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δράσεις εκπαίδευσης των ελλήνων παραγωγών σίτου από τη ΜΙSΚΟ

Η MISKO χρηματοδοτεί δράσεις έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων τεχνικών της καλλιέργειας, μεταφοράς τεχνογνωσίας στους Έλληνες αγρότες, εκπαίδευσης των αγροτών στις νέες καλλιεργητικές πρακτικές και σε εφαρμογή νέων τεχνολογιών στη γεωργία

Δράσεις εκπαίδευσης των ελλήνων παραγωγών σίτου από τη ΜΙSΚΟ

Με ιστορία 90 χρόνων δημιουργίας, αγάπης για την ελληνική γη, ποιότητας και εμπιστοσύνης στην αγροτική καλλιέργεια της χώρας μας, η MISKO παρουσίασε το Πρόγραμμα Ελληνικού Σίτου MISKO, ένα πρόγραμμα που έχει στόχο την ενίσχυση της αειφορικής παραγωγής υψηλής ποιότητας σκληρού σίτου στην Ελλάδα προς όφελος, της κοινωνίας, των παραγωγών και του κλάδου των ζυμαρικών.

Το Πρόγραμμα Ελληνικού Σίτου MISKO είναι μια δράση της MISKO προς τη δική της παραγωγική βάση, δηλαδή τους Έλληνες αγρότες μια και εκείνοι παράγουν το σκληρό σίτο, τη πρώτη ύλη των υψηλής ποιότητας ζυμαρικών της MISKO. Η MISKO χρηματοδοτεί δράσεις έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων τεχνικών της καλλιέργειας, μεταφοράς τεχνογνωσίας στους Έλληνες αγρότες, εκπαίδευσης των αγροτών στις νέες καλλιεργητικές πρακτικές και σε εφαρμογή νέων τεχνολογιών στη γεωργία.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση της αειφορικής γεωργικής παραγωγής, της παραγωγής που εξασφαλίζει βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας στην Ελλάδα. Παράλληλα να εγγυάται υψηλή παραγωγή και ποιότητα με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος, προσαρμογή στη κλιματική αλλαγή και συμβολή στην αποτροπή της. Ένα πρόγραμμα, δηλαδή που να μπορεί να δημιουργήσει, ταυτοχρόνως, προστιθέμενη αξία για τον παραγωγό, το περιβάλλον και την κοινωνία γενικότερα.

Το Πρόγραμμα Ελληνικού Σίτου MISKO αποσκοπεί στην ουσιαστική συνεργασία με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα χρηματοδοτώντας τη φοιτητική έρευνα είτε μέσω ερευνητικών προγραμμάτων είτε μέσω εκπόνησης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών. Παράλληλα σε συνεργασία με τις αγροτικές κοινότητες προχωράει ένα βήμα παραπέρα εκπαιδεύοντας τους Έλληνες Παραγωγούς στις νέες μεθόδους καλλιέργειας και στα συστήματα αειφορικής γεωργίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v