Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με υπερκάλυψη έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το 10% της Ελλάκτωρ

Στο 1,38 ευρώ διαμορφώθηκε η τιμή διάθεσης στη διαδικασία του επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών που άνοιξε η Alpha Finance για το 10% της εταιρίας, σύμφωνα με πληροφορίες. Συμμετείχαν στη διαδικασία και οι δυο βασικοί μέτοχοι.

Με υπερκάλυψη έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το 10% της Ελλάκτωρ

Εκλεισε το βράδυ της Τετάρτης με υπερκάλυψη περί το 40%, το βιβλίο προσφορών που άνοιξε η Alpha Finance για την πώληση του 10% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, για λογαριασμό της Alpha Bank. Η τιμή διάθεσης ορίστηκε στα 1,38 σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η ανακοίνωση για το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών επισημοποίησε τη σοβαρή διάσταση μεταξύ των δύο πλευρών που ξιφουλκούν εδώ και μήνες για την τύχη του μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου της χώρας. Και οι δύο πλευρές φαίνεται πως συμμετείχαν στη διαδικασία του βιβλίου προσφορών, αλλά σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, οι μετοχικές ισορροπίες δεν μεταβλήθηκαν. 

Η Alpha Bank είχε δώσει περιθώριο αρκετών εβδομάδων ώστε να βρεθεί συμβιβαστική λύση μεταξύ των βασικών μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και συγκεκριμένα μεταξύ των πλευράς των αδελφών Δημήτρη και Αναστάσιου Καλλιτσάντση και των κ.κ. Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα. Συμβιβαστική λύση ώστε να κατανεμηθεί μεταξύ των δύο πλευρών το ποσοστό του 10% δεν βρέθηκε. Πρόκειται για μετοχές που κατείχε ο γνωστός επενδυτής Γ. Τζιβέλης οι οποίες είχαν περιέλθει στην Alpha Bank.

Στη διαδικασία μπορούσαν φυσικά να συμμετάσχουν και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές για τη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αλλά ρόλο θα διαδραματίσουν και τρίτοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v