Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι όροι του «σούπερ» ομολογιακού 300 εκατ. της «Μυτιληναίος»

Εγκρίθηκε από την Ε.K. το ενημερωτικό δελτίο της εισηγμένης. Από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου η δημόσια προσφορά. Πού θα χρησιμοποιηθούν τα αντληθέντα κεφάλαια. Το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης.

Οι όροι του «σούπερ» ομολογιακού 300 εκατ. της «Μυτιληναίος»

Νέα σελίδα για τον όμιλο «Μυτιληναίου» καθώς στοχεύει στην έκδοση του μεγαλύτερου ομολογιακού δανείου στη χώρα ύψους έως 300 εκάτ. ευρώ.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο του ομίλου, με τη δημόσια προσφορά να ξεκινά από την Τετάρτη 21 Ιουνίου και να ολοκληρώνεται έως την Παρασκευή 23 του ίδιου μήνα. Την Τρίτη 20 Ιουνίου θα ανακοινωθεί το εύρος απόδοσης, με τις πληροφορίες να θέλουν τους στόχους να είναι στην περιοχή του 3%.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο εκπρόσωπος των ομολογιούχων έχει οριστεί δυνάμει της Σύμβασης Διορισμού η Εθνική, Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι η «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» και η «Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε.» και Κύριοι Ανάδοχοι η «ALPHA BANK Α.Ε.» και «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.».

Οι ομολογίες που προσφέρονται, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Έκδοσης Κοινού Ομολογιακού Δανείου, είναι κοινές, ανώνυμες και άυλες και θα είναι διαπραγματεύσιμες και εισηγμένες στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και καταχωρημένες στα ηλεκτρονικά αρχεία της Ε.Χ.Α.Ε.

Το κοινό ομολογιακό δάνειο θα ανέλθει, σε ποσό κεφαλαίου έως 300 εκατ. ευρώ διάρκειας πέντε ετών.

Το σύνολο των προσφερόμενων Ομολογιών θα ανέλθει, κατ΄ανώτατο όριο, σε 300.000 κοινές ανώνυμες ομολογίες, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ η καθεμία.

Η τελική απόδοση, η τιμή διάθεσης και το επιτόκιο θα προσδιοριστούν από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους και θα ανακοινωθούν κατόπιν διενέργειας Βιβλίου Προσφορών (διαδικασία «Βook Building») με ανακοίνωση στο ΗΔΤ.

Τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της Έκδοσης θα ανέλθουν σε 300 εκατ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες έκδοσης εκτιμώνται σε έως 5,06 εκατ. ευρώ και θα αφαιρεθούν από τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια.

Τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια (μετά την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης) θα χρησιμοποιηθούν από την Εκδότρια στο σύνολό τους, εντός του 2017, ως εξής:

· Το 80% αυτών, ήτοι, περίπου, 236 εκατ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου, εμπραγμάτως εξασφαλισμένου, τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας ή και των θυγατρικών της,

· Το 10% αυτών, ήτοι, περίπου, 29,5 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών του Ομίλου σε κεφάλαιο κίνησης, και

· Το 10% αυτών, ήτοι, περίπου, 29,5 εκατ. ευρώ, για την αναχρηματοδότηση βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας ή και των θυγατρικών της.

Σε ενδεχόμενη μερική κάλυψη της Έκδοσης θα διατηρηθεί η αναλογία 80%-10%-10% μεταξύ των ως άνω προορισμών κεφαλαίων.

Σημειώνεται ότι βάσει των όρων του Προγράμματος Κοινού Ομολογιακού Δανείου σε περίπτωση κάλυψης του σε ποσό μικρότερο των 200 εκατ. ευρώ, η έκδοση του και της χρηματοδότησης εν γένει θα ματαιωθεί από την Εκδότρια και το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία συμμετοχής εκάστου επενδυτή θα αποδεσμευθεί ατόκως.

Διευκρινίζεται ότι, εάν η ζήτηση από τους Ειδικούς Επενδυτές καλύψει το Δάνειο μέχρι και το ανώτατο όριο εύρους απόδοσης αλλά ταυτόχρονα καλύπτεται και σημαντικό τμήμα του Δανείου σε χαμηλότερο επίπεδο απόδοσης, δύναται να επιλεγεί η χαμηλότερη απόδοση ακόμα και αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα μικρότερο ύψος αντληθέντων κεφαλαίων, εφόσον αυτό υπερβαίνει το ελάχιστο ύψος των 200 εκατ. ευρώ, το οποίο και ορίζεται ως προϋπόθεση έκδοσης των Ομολογιών.

Σε ενδεχόμενη μερική κάλυψη του Δανείου, ήτοι εάν η συνολική προτεινόμενη κάλυψη του Δανείου στην τελική απόδοση, όπως αυτή προσδιοριστεί μέσω της Διαδικασίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών, κυμανθεί μεταξύ 200 εκατ. ευρώ - 299.999.000 ευρώ, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί μερική ικανοποίηση των Ιδιωτών Επενδυτών καθώς και των Ειδικών Επενδυτών επί των Ομολογιών για τις οποίες ενεγράφησαν, παρόλο που η συνολική ζήτηση ήταν επαρκής για την κάλυψη του συνόλου του Δανείου.

Οι ομολογίες θα διατεθούν προς κάλυψη μέσω Δημόσιας Προσφοράς στο σύνολο του επενδυτικού κοινού με χρήση της υπηρεσίας Η.ΒΙ.Π. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα καταχωρηθούν στο ΣΑΤ και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στις 28 Ιουνίου στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Μετά τον προσδιορισμό της τελικής απόδοσης, του Επιτοκίου και της Τιμής Διάθεσης, οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι θα καθορίσουν το ύψος της Έκδοσης και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η κατανομή των Ομολογιών στους επενδυτές, ως εξής:

· Ποσοστό 30% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι κατ’ ελάχιστο 90.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 300.000 Ομολογιών) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών, και

· Το υπόλοιπο 70% των Ομολογιών (ήτοι κατά μέγιστο 210.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 300.000 Ομολογιών) θα κατανεμηθεί μεταξύ των ειδικών επενδυτών και των ιδιωτών επενδυτών.

Το Επιτόκιο του κοινού ομολογιακού δανείου, το οποίο θα ανακοινωθεί από την Εκδότρια κατόπιν διενέργειας Βιβλίου Προσφορών (διαδικασία «Βook Building») με ανακοίνωση στο ΗΔΤ, θα παραμείνει σταθερό καθ’ όλη την πενταετή διάρκειά του.

Συγκεκριμένα, το Επιτόκιο θα προσδιοριστεί βάσει της τελικής απόδοσης και της Τιμής Διάθεσης των Ομολογιών, όπως αυτή ανακοινωθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την περίοδο της Δημόσιας Προσφοράς. Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα καθορισθούν η τελική απόδοση, το Επιτόκιο και η Τιμή Διάθεσης περιλαμβάνουν τις συνθήκες της αγοράς ομολόγων, το ύψος της ζήτησης ανά απόδοση από τους Ειδικούς Επενδυτές, το πλήθος και το είδος των Ειδικών Επενδυτών, το ύψος της ζήτησης από τους Ιδιώτες Επενδυτές στο βαθμό που η τελική κατανομή προς αυτούς ξεπεράσει το ελάχιστο ποσοστό κατανομής του 30%, το κόστος εξυπηρέτησης της ομολογιακής έκδοσης που προτίθεται να αναλάβει ο Εκδότης.

Η περίοδος εκτοκισμού αποτελεί τις χρονικές περιόδους κατά τη διάρκεια των οποίων γίνεται ο υπολογισμός των τόκων των Ομολογιών, οι οποίες θα έχουν διάρκεια έξι μηνών, με τη διευκρίνιση ότι:

*η πρώτη Περίοδος Εκτοκισμού αρχίζει κατά την Ημερομηνία Εκδόσεως των Ομολογιών και λήγει την αντίστοιχη ημερομηνία του έκτου μήνα μετά από την Ημερομηνία Εκδόσεως των Ομολογιών,

* κάθε επόμενη Περίοδος Εκτοκισμού ξεκινά αμέσως μετά από τη λήξη της προηγούμενης Περιόδου Εκτοκισμού και λήγει την αντίστοιχη ημερομηνία του έκτου μήνα μετά από αυτήν,

*η διάρκεια Περιόδου Εκτοκισμού συντέμνεται υποχρεωτικά, ώστε να λήγει κατά την Ημερομηνία Λήξης του Δανείου, και

* σε περίπτωση που η τελευταία ημέρα οποιασδήποτε Περιόδου Εκτοκισμού δεν είναι Εργάσιμη Ημέρα, η εν λόγω Περίοδος Εκτοκισμού αυτή θα λήγει την επόμενη Εργάσιμη Ημέρα, εκτός εάν η επόμενη αυτή ημέρα μετατίθεται στον επόμενο ημερολογιακό μήνα, οπότε η Περίοδος Εκτοκισμού θα συντέμνεται και θα λήγει την αμέσως προηγούμενη Εργάσιμη Ημέρα του ίδιου ημερολογιακού μηνός

Το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης έχει ως εξής:

20.06.2017 Ανακοίνωση του εύρους απόδοσης.

21.06.2017 Έναρξη δημόσιας προσφοράς - εγγραφής επενδυτών (μέσω του Η.ΒΙ.Π. -ώρα 10 π.μ. ώρα Ελλάδος).

23.06.2017 Λήξη δημόσιας προσφοράς -εγγραφής επενδυτών (μέσω του Η.ΒΙ.Π. -ώρα Ελλάδος 16:00).

23.06.2017 Ανακοίνωση της πλήρωσης των προϋποθέσεων έκδοσης του ΚΟΔ, της τελικής απόδοσης, της τιμής διάθεσης και του επιτοκίου και των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων κατανομής πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χ.Α

27.06.2017 Δημοσίευση αναλυτικής ανακοίνωσης για την έκβαση της Δημόσιας Προσφοράς στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών της Ε.Χ.Α.Ε.

27.06.2017 Πιστοποίηση της καταβολής των αντληθέντων κεφαλαίων και έκδοσης του ΚΟΔ από την Εταιρεία.
Παράδοση των Ομολογιών στους επενδυτές μέσω καταχώρισης στις Μερίδες τους στο Σύστημα Άυλων Τίτλων.Δημοσίευση ανακοίνωσης για την έναρξη διαπραγμάτευσης

28.06.2017 Έναρξη διαπραγμάτευσης των Ομολογιών στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v