Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παναγιωτάκης προς ΕΤΕ ΔΕΗ:Να τερματιστεί η κατάσταση υποαπασχόλησης σε μονάδες

Επιστολή απέστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ στην Ένωση Τεχνικών της Επιχείρησης για την μετακίνηση εργαζομένων από μονάδες που έχουν παύσει να λειτουργούν.

Παναγιωτάκης προς ΕΤΕ ΔΕΗ:Να τερματιστεί η κατάσταση υποαπασχόλησης σε μονάδες

"Μια κατάσταση, υποαπασχόλησης ή και μη απασχόλησης, κάθε άλλο παρά υγιής, επιβάλλεται επί τέλους να τερματιστεί, όπως αποφάσισε και το Δ.Σ." επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Μ. Παναγιωτάκης.

Και συνεχίζει: "Άλλωστε μια μετάθεση από καταργούμενη θέση δεν είναι παρά ευκαιρία απασχόλησης που προσφέρει η ΔΕΗ εξαιτίας ακριβώς του συγκεκριμένου χαρακτήρα της". 

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Τεχνικών της ΔΕH, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε νομικά κατά απόφασης της εταιρίας με την οποία μεταθέτει σε άλλες μονάδες υπαλλήλους των ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου, Λαυρίου και Αλιβερίου.

Αναλυτικά η επιτολή του Διευθύνοντος Συμβούλου

Προς την ΕΤΕ/ΔΕH

Κύριοι, Κατανοώ πλήρως την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας για τα όποια προβλήματα δημιουργούνται στους εργαζομένους που μετακινούνται από τις μονάδες που έχουν παύσει να λειτουργούν. Η ίδια ευαισθησία και ενδιαφέρον υπάρχουν και στις αρμόδιες υπηρεσίες και στην ιεραρχία.

Ωστόσο μια κατάσταση, υποαπασχόλησης ή και μη απασχόλησης, κάθε άλλο παρά υγιής, επιβάλλεται επί τέλους να τερματιστεί, όπως αποφάσισε και το Δ.Σ. Άλλωστε μια μετάθεση από καταργούμενη θέση δεν είναι παρά ευκαιρία απασχόλησης που προσφέρει η ΔΕH εξαιτίας ακριβώς του συγκεκριμένου χαρακτήρα της.

 Για την υλοποίηση αυτής της απόφασης, σας είναι γνωστό ότι εφαρμόζονται με σχολαστικότητα κοινωνικά και υπηρεσιακά κριτήρια και διαδικασίες, οι οποίες -σε αντίθεση με ότι θα συνέβαινε σε περίπτωση επιχείρησης άλλου χαρακτήρα- έχουν ήδη διαρκέσει μεγάλο διάστημα και έχουν γίνει εξαντλητικές διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα.

Η στήριξη αυτής της διαδικασίας είναι στήριξη της ίδιας της ΔΕH και του δημόσιου χαρακτήρα της, και βέβαια στήριξη των ίδιων των εργαζομένων και της φιλοσοφίας που διέπει τις εργασιακές σχέσεις στην επιχείρηση.

Ας περιφρουρήσουμε λοιπόν όλοι, ο καθένας από την πλευρά του, την ουσία του μοντέλου των εργασιακών σχέσεων που υφίστανται στην Επιχείρησή μας, και το οποίο όπως γνωρίζετε περισσότερο από κάθε άλλον, βρίσκεται στο στόχαστρο.

Άλλωστε και οι εργαζόμενοι που μετατίθενται, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕH, δεν ζουν μακριά από την κοινωνία και γνωρίζουν πολύ καλά τις καταστάσεις που επικρατούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v