Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Quest: Πώς βλέπει η διοίκηση την πορεία του 2017

Πώς βλέπει η διοίκηση της Quest Holdings τη φετινή οικονομική πορεία του ομίλου. Πριν από… τα μπάνια του λαού, η είσοδος της BriQ ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Τι δηλώνει ο κ. Φέσσας για οικονομική εμπιστοσύνη και πορεία αγοράς.

Quest: Πώς βλέπει η διοίκηση την πορεία του 2017

Πριν από… τα μπάνια του λαού αναμένεται να εισαχθεί η BriQ ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς η διοίκηση της Quest Holdings θεωρεί πως το θέμα δείχνει να είναι υπόθεση λίγων εβδομάδων.

«Η μόνη εκκρεμότητα που απομένει από την πλευρά μας -και θα τη διευθετήσουμε- είναι αυτή της ελάχιστης απαιτούμενης διασποράς που δεν μπορεί να υπολείπεται του 25%. Το θέμα πάντως θα τακτοποιηθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος της Quest Holdings, κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης (στα πλαίσια αυτά πιθανόν να εντάσσεται και κάποια πρόσφατη πώληση μετοχών ΚΟΥΕΣ από το βασικό της μέτοχο).

«Πρόκειται για μια εισφορά σε είδος προς τους μετόχους της Quest Holdings, καθώς αυτοί θα λάβουν ισόποσες μετοχές της BriQ ΑΕΕΑΠ, στόχος της οποίας είναι να μεγαλώσει μέσα από την αγορά και την ενσωμάτωση νέων ακινήτων» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την οικονομική πορεία του ομίλου Quest, ο κ. Θεόδωρος Φέσσας σημείωσε: «Το πρώτο τρίμηνο που δημοσιεύτηκε ήταν ικανοποιητικό και η πορεία του δεύτερου τριμήνου ακολουθεί μια μάλλον γραμμική πορεία. Τώρα σε ότι αφορά τη συνέχεια, το θέμα της οικονομικής εμπιστοσύνης έχει αποκατασταθεί αρκετά, ωστόσο η κατάσταση στην αγορά δεν είναι καλή. Εμείς από την πλευρά μας αναμένουμε να πάμε καλύτερα από πέρυσι στις δραστηριότητές μας».

Ειδικότερα, ανοδικά εξελίσσεται η πορεία σχεδόν όλων των δραστηριοτήτων του εισηγμένου ομίλου (π.χ. Cardlink στις ηλεκτρονικές πληρωμές, Unisystems στα μεγάλα έργα πληροφορικής, ACS στις ταχυμεταφορές) ωστόσο:

α) Φέτος, δεν θα υπάρχουν κέρδη από τον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς αυτός πουλήθηκε με κέρδος μέσα στο 2016.

β) Τα φετινά έσοδα της BriQ ΑΕΕΑΠ θα αποτελέσουν κόστος της Quest, καθώς ο εισηγμένος όμιλος καταβάλλει ενοίκια στην BriQ.

Επίσης, η διοίκηση του ομίλου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, σημείωσε μεταξύ άλλων:

Η Unisystems ανεβάζει και φέτος το ύψος του κύκλου εργασιών της, εστιάζοντας την ανάπτυξή της στις αγορές του εξωτερικού. Περίπου το 30% των συνολικών εσόδων της αφορά τις εκτός Ελλάδας εργασίες της.

• Σύμφωνα με τον Απόστολό Γεωργαντζή, διευθύνοντα σύμβουλο της Quest Holdings, η διαβούλευση που γίνεται σχετικά με τον αν οι τηλεπικοινωνιακοί και λοιποί πάροχοι θα μπορούν να αποστέλλουν τους λογαριασμούς ηλεκτρονικά χωρίς τη συγκατάθεση του πελάτη, συνεχίζεται (οι καταναλωτικές οργανώσεις απαντήσει αρνητικά). Ακόμη όμως και σε περίπτωση που τελικά επιτραπεί η αποστολή ηλεκτρονικών λογαριασμών χωρίς τη συναίνεση του πελάτη: α) Το επιστολικό ταχυδρομείο αποτελεί σχετικά μικρό ποσοστό του κύκλου εργασιών της θυγατρικής ACS β) Οι όποιες απώλειες εκτιμάται ότι θα αναπληρωθούν από την αυξητική πορεία του μεριδίου της ACS στη συγκεκριμένη αγορά γ) Η πορεία της αγοράς του επιστολικού ταχυδρομείου παρουσιάζει ούτως ή άλλως πτωτικές τάσεις.

Αναφερόμενος πάντως στο ίδιο θέμα ο κ. Θεόδωρος Φέσσας υποστήριξε πως από την πρόοδο της τεχνολογίας, η ACS προσδοκά περισσότερα οφέλη σε σχέση με τους κινδύνους που αντιμετωπίζει, λόγω του πολύ αυξημένου μεταφορικού έργου που θα προκύψει από την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v