Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βογιατζόγλου: Η εισηγμένη «χρυσώνει» τους μετόχους της

Συγκρατημένα αισιόδοξη για τη φετινή πορεία των οικονομικών επιδόσεων της Βογιατζόγλου εμφανίστηκε η διοίκηση της εισηγμένης. Πίνακας με τις «χρυσές» χρηματικές διανομές της εταιρείας προς τους μετόχους της από το 2003 έως σήμερα.

Βογιατζόγλου: Η εισηγμένη «χρυσώνει» τους μετόχους της

Κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας επικρατεί στη διοίκηση της Βογιατζόγλου Systems, ότι θα μπορέσει μέσα στο 2017 να αυξήσει περαιτέρω τις οικονομικές της επιδόσεις.

«Τα πράγματα στην αγορά δεν έχουν βελτιωθεί. Απλά έχουμε εντείνει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας, βελτιωνόμαστε εσωτερικά, αυξάνουμε την παραγωγικότητά μας και όλα αυτά όντας μια εταιρεία με εγνωσμένη αξιοπιστία. Ο συνδυασμός αυτός μαζί με ένα ξεκαθάρισμα που γίνεται στο κομμάτι της προσφοράς έχουν οδηγήσει σε διεύρυνση του μεριδίου αγοράς μας, σε αύξηση των πωλήσεών μας και σε κερδοφόρο αποτέλεσμα».

Αυτά ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, ερμηνεύοντας την ανοδική πορεία των περυσινών αποτελεσμάτων (πωλήσεις στα 19,6 εκατ. έναντι 15,8 εκατ. το 2015 και καθαρά κέρδη 750 χιλ. έναντι ζημιών 20 χιλ. ευρώ), αλλά και τη συγκρατημένη αισιοδοξία για τη φετινή της πορεία: «Πιστεύουμε ότι πάμε καλά μέχρι τώρα, αλλά το ευρύτερο περιβάλλον στην Ελλάδα παραμένει ευμετάβλητο» αναφέρθηκε.

Σε ό,τι αφορά στη διάθεση των αποτελεσμάτων της οικονομικής χρήσης 2016, η γενική συνέλευση της εισηγμένης αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,11 ευρώ ανά μετοχή (αποκοπή στις 4 Ιουλίου, καταβολή στις 11 του ίδιου μήνα). «Θέλαμε να ικανοποιήσουμε τους μετόχους μας, στον βαθμό όμως που δεν θα επιδεινωνόταν η κεφαλαιακή μας διάρθρωση» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Επίσης, φέτος τον Φεβρουάριο, η κατά 70% νεοϊδρυθείσα θυγατρική Beta Woods ξεκίνησε την παραγωγική της διαδικασία (απασχολούνται περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι), με προϊόντα που επί του παρόντος αγοράζει η Βογιατζόγλου και που παλαιότερα η εισηγμένη τα προμηθευόταν από τρίτους.

Η δραστηριότητα της Beta Woods είναι συμπληρωματική με αυτή της Βογιατζόγλου Systems και στόχος της είναι η παραγωγή, επεξεργασία, μεταποίηση, επισκευή και συντήρηση πάσης φύσεως επίπλων, ραφιών, εξαρτημάτων και άλλων εν γένει συναφών ειδών και προϊόντων για επαγγελματική και οικιακή χρήση.

«Χρυσές» χρηματικές διανομές

Η εταιρεία συγκαταλέγεται στις πλέον «γαλαντόμες» εταιρείες του ΧΑ προς τους μετόχους της, καθώς επί σειρά ετών έχει προχωρήσει σε μεγάλες χρηματικές διανομές, είτε με τη μορφή μερίσματος, είτε με τη μορφή των επιστροφών κεφαλαίου.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του παρατιθέμενου πίνακα, η εισηγμένη από το 2003 έως και φέτος έχει μοιράσει αθροιστικά στους μετόχους της 17,077 εκατ. ευρώ, όταν η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης στο ΧΑ κυμαίνεται γύρω στα 9 εκατ. ευρώ.

Πολύ σημαντικό τμήμα των χρηματικών διανομών έχει λάβει χώρα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, ενώ κατά την τελευταία πενταετία ο τίτλος έχει καταγράψει ποσοστιαία άνοδο 25% πέραν των διανεμηθέντων μερισμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v