Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποστολόπουλος: «Βλέπει» ριζικές αλλαγές στην ιδιωτική υγεία

Τι δήλωσε η διοίκηση του Ιατρικού Αθηνών στo πλαίσιo της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της. Προσδοκίες για τα πρώτα απτά δείγματα δραστηριοποίησης στον ιατρικό τουρισμό.

Αποστολόπουλος: «Βλέπει» ριζικές αλλαγές στην ιδιωτική υγεία

«Μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο επίκεινται ριζικές αλλαγές στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας και στο νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί θα είμαστε εκ νέου πρωταγωνιστές. Αν, όπως λέγεται, επικρατήσουν δύο μεγάλοι όμιλοι, ο ένας που θα παραμείνει σε ελληνικά χέρια θα είναι ο δικός μας».

Αυτά δήλωσε ο κ. Γιώργος Αποστολόπουλος, πρόεδρος του Ιατρικού Αθηνών, στo πλαίσιo της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης, θέλοντας να περιγράψει το τοπίο που θα επικρατήσει μετά την ολοκλήρωση της διαφαινόμενης τάσης συγκέντρωσης στον κλάδο.

Επιπρόσθετα, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας απαντώντας σε ερωτήματα μετόχων, μεταξύ άλλων, επικέντρωσε:

• Στην επιστροφή του Ιατρικού Κέντρου σε κερδοφόρο αποτέλεσμα κατά το 2016, μετά από σειρά ζημιογόνων χρήσεων. «Αυτό οφείλεται όχι μόνο σε περικοπές δαπανών αλλά και στην υλοποίηση ενός σχεδίου που ξεκίνησε το 2013. Μεταξύ άλλων, οι συνεργασίες που συνήψαμε με τις ασφαλιστικές εταιρείες είχαν ως αποτέλεσμα να υπαραντισταθμιστούν τα ζητήματα που προκάλεσε η κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ» ανέφερε ο κ. Βασίλης Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

• Στην καλύτερη πορεία που σημειώνει ο όμιλος κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2017, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

• Στην προσδοκία ότι κατά το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν απτά δείγματα δραστηριοποίησης του ομίλου στο μέτωπο του ιατρικού τουρισμού (εμπόδιο μεταξύ άλλων ο ΦΠΑ που ανέρχεται στο 24%, όταν σε χώρες του εξωτερικού είναι μηδενικός, ή χαμηλότερος).

• Στο γεγονός ότι από την ημερομηνία της εφαρμογής τους, clawback και rebate έχουν ψαλιδίσει αθροιστικά τα αποτελέσματα του ομίλου κατά περίπου 90 εκατ. ευρώ.

• Δεν υπάρχει ζήτημα υποβολής νέας δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους μειοψηφίας της εταιρείας.

• Οι συνεχείς αγορές μετοχών από τον Γιώργο Αποστολόπουλο της εταιρείας οφείλονται στο ότι «γνωρίζει καλά και πιστεύει στην εταιρεία».

• Στην έμφαση που δίνει η διοίκηση σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Εσωτερικού Ελέγχου και Εταιρικής Διακυβέρνησης, ενισχύοντας τον όμιλο με στελέχη και διαδικασίες στα μέτωπα αυτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v