Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΕΧ Άνεμος: Επανεκλογή του ΔΣ

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΤΕΧ Άνεμος επανεξέλεξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς έληξε η τριετής θητεία τους και εξέλεξε νέα Επιτροπή Ελέγχου, λόγω αλλαγής του θεσμικού πλαισίου, το οποίο, μεταξύ άλλων, ενισχύει τις αρμοδιότητές της.

ΕΛΤΕΧ Άνεμος: Επανεκλογή του ΔΣ

Η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 και ώρα 10:30 π.μ., στα γραφεία της Εταιρείας, στην οδό Ερμού 25, στην Κηφισιά. Σε αυτήν παρέστησαν ή εκπροσωπήθηκαν και ψήφισαν μέτοχοι της Εταιρείας που αντιπροσωπεύουν το 77,53% του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, ενημερώνοντας τη Γενική Συνέλευση για την πορεία του Ομίλου και τις προοπτικές του σημείωσε: «Σήμερα, κατασκευάζοντας το τελευταίο από τα έργα του επενδυτικού μας σχεδίου του 2014, όπως αυτό περιγραφόταν στο ενημερωτικό δελτίο εισαγωγής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, πιστεύουμε ότι δικαιώσαμε τη ψήφο εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού. Όμως, δεν σταματάμε εκεί. Επανεπενδύοντας τα κέρδη της εταιρείας, έχουμε ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση του νέου μας επενδυτικού σχεδίου, το οποίο αφορά αιολικά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος περίπου 128 MW, με στόχο να τα ολοκληρώσουμε σταδιακά μέχρι τα τέλη του 2018.»

Η Γενική Συνέλευση επανεξέλεξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς έληξε η τριετής θητεία τους και εξέλεξε νέα Επιτροπή Ελέγχου, λόγω αλλαγής του θεσμικού πλαισίου, το οποίο, μεταξύ άλλων, ενισχύει τις αρμοδιότητές της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους κ.κ. Αναστάσιο Καλλιτσάντση, Εδουάρδο Σαραντόπουλο, Θεόδωρο Σιετή, Γεράσιμο Γεωργούλη, Απόστολο Φραγκούλη, Παναγιώτη Μεντζελόπουλο, Θεόδωρο Πανταλάκη (μη εκτελεστικό και ανεξάρτητο μέλος) και Δημήτριο Χατζηγρηγοριάδη (μη εκτελεστικό και ανεξάρτητο μέλος). Η νέα Επιτροπή Ελέγχου αποτελείται από τους κ.κ. Χαρίτωνα Κυριαζή (Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου), Θεόδωρο Πανταλάκη και Δημήτριο Χατζηγρηγοριάδη.

Σε ό,τι αφορά στα λοιπά θέματα της ημερήσιας διάταξης, η Γενική Συνέλευση τα ενέκρινε ή έλαβε θετική απόφαση.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης 

Συγκεκριμένα, η Τακτική Γενική Συνέλευση αποφάσισε τα κάτωθι:

Για το υπ' αριθμ. 1 θέμα

Ενέκρινε τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις και τις Ετήσιες Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις για την διαχειριστική χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2016, κατόπιν ακροάσεως και εγκρίσεως των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή – Λογιστή. Επίσης, ενέκρινε τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2016 και τη διάθεση του παρακάτω ποσού, εκ των κερδών (μετά από φόρους) της προαναφερόμενης χρήσης, ήτοι:

α) ποσό 515.427,29 ευρώ για σχηματισμό τακτικού αποθεματικού και

β) το εναπομένον υπόλοιπο εκ των κερδών (μετά από φόρους) εις νέον.

Για το υπ' αριθμ. 2 θέμα

Απήλλαξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τον Ορκωτό Ελεγκτή-Λογιστή της Εταιρίας από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη διαχείριση και τον έλεγχο της Εταιρείας, αντίστοιχα, για τη χρήση 2016, κατ' άρθρο 35 του Κ.Ν. 2190/1920.

Για το υπ' αριθμ. 3 θέμα

Εγκρίθηκε η καταβολή ποσού 125.000,00 ευρώ για αμοιβές (αποζημίωση) που αφορούν στη χρήση του 2016 σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κατ' άρθρο 24 παρ. 2 του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει. Οι ανωτέρω αμοιβές είχαν προεγκριθεί από την από 24.06.2016 Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας και υπήχθησαν σε παρακράτηση φόρου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία και βαρύνθηκαν με το νόμιμο τέλος χαρτοσήμου.

Επίσης, προεγκρίθηκε η καταβολή ποσού έως 200.000 ευρώ για αμοιβές (αποζημίωση) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τη χρήση 2017, κατ' άρθρο 24 παρ. 2 του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει. Οι προαναφερόμενες αμοιβές (αποζημιώσεις) υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία και βαρύνονται με το νόμιμο τέλος χαρτοσήμου.

Για το υπ' αριθμ. 4 θέμα

Εξέλεξε, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Ελέγχου, για τον έλεγχο των Εταιρικών και Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων της Εταιρείας για τη διαχειριστική χρήση 2017, την εταιρεία ορκωτών ελεγκτών-λογιστών PricewaterhouseCoopers (PwC) και μετά από πρόταση της άνω εταιρείας ορίζεται ως τακτικός Ορκωτός Ελεγκτής - Λογιστής ο κ. Φώτιος Σμυρνής του Γρηγορίου (Α.Μ. ΣΟΕΛ 52861) και αναπληρωματικός αυτού ο κ. Μάριος Ψάλτης του Θωμά (Α.Μ. ΣΟΕΛ 38081). Η αμοιβή της PwC καθορίστηκε στο ποσό των ευρώ 87.000,00 πλέον ΦΠΑ σύμφωνα με το άρθρο 18 του Ν. 2231/1994.

Για το υπ' αριθμ. 5 θέμα

Αποφάσισε τη χορήγηση άδειας, κατ' άρ. 23 παρ. 1 Κ.Ν. 2190/1920, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε Διευθυντές της Εταιρείας να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση Εταιρειών του Ομίλου ή και άλλων Εταιρειών που επιδιώκουν παρόμοιους προς την Εταιρεία σκοπούς.

Για το υπ' αριθμ. 6 θέμα

Ενέκρινε τις συμβάσεις που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ υπό την έννοια του άρ. 32 του Ν. 4308/2014, που αντικατέστησε το άρ. 42ε παρ. 5 Κ.Ν. 2190/1920, και παρέσχε την άδειά της για τη σύναψη, παράταση ή ανανέωση της ισχύος συμβάσεων μεταξύ της Εταιρείας και των μετ' αυτής συνδεδεμένων, κατά την έννοια του άρ. 32 του Ν. 4308/2014, που αντικατέστησε το άρ. 42ε παρ. 5 Κ.Ν. 2190/1920, εταιρειών, με όρους ανταγωνιστικούς, όπως ισχύουν στην αγορά για παρόμοιες συμβάσεις.

Για το υπ' αριθμ. 7 θέμα

Επικύρωσε τις από 30.06.2016 και 31.12.2016 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας περί τροποποίησης της χρήσης και του χρονοδιαγράμματος διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων εκ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, που αποφασίστηκε στην από 28 Μαρτίου 2014 συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, μεταβαλλόμενης τοιουτοτρόπως της χρήσης και του προγράμματος διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην «Έκθεση Διάθεσης Αντληθέντων Κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών για την περίοδο από 18.07.2014 έως 31.12.2016», η οποία συμπεριλαμβάνεται στην Ετήσια Οικονομική Έκθεση της Εταιρείας για την χρήση από 1η Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2016.

Για το υπ' αριθμ. 8 θέμα

Λόγω λήξης της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα διοικήσει την εταιρεία με τριετή θητεία και απαρτίζεται από τους κ.κ. Αναστάσιο Καλλιτσάντση, Εδουάρδο Σαραντόπουλο, Θεόδωρο Σιετή, Γεράσιμο Γεωργούλη, Απόστολο Φραγκούλη, Παναγιώτη Μεντζελόπουλο, Θεόδωρο Πανταλάκη (μη εκτελεστικό και ανεξάρτητο μέλος) και Δημήτριο Χατζηγρηγοριάδη (μη εκτελεστικό και ανεξάρτητο μέλος).

Για το υπ' αριθμ. 9 θέμα

Εξέλεξε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρ. 44 του Ν. 4449/2017, τη νέα Επιτροπή Ελέγχου με τριετή θητεία, η οποία απαρτίζεται από τους κ.κ. Χαρίτωνα Κυριαζή (Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου), Θεόδωρο Πανταλάκη και Δημήτριο Χατζηγρηγοριάδη.

Για το υπ' αριθμ. 10 θέμα

Δεν έγιναν άλλες ανακοινώσεις.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v