Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέρνα Ενεργειακή: Πάει για σημαντική υπερκάλυψη το ομόλογο

Σήμερα κλείνει το βιβλίο προσφορών. Τεράστια ζήτηση εκδηλώθηκε τις δύο προηγούμενες μέρες. Υπερκάλυψη του ποσού των 60 εκατ. ευρώ, βλέπουν χρηματιστηριακοί παράγοντες.

Τέρνα Ενεργειακή: Πάει για σημαντική υπερκάλυψη το ομόλογο

Με πολύ σημαντική υπερκάλυψη της προσφοράς αναμένεται να κλείσει σήμερα το βιβλίο για το «πράσινο» ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακή.

Όπως αναφέρουν χρηματιστηριακές πηγές στο Euro2day.gr, οι δύο πρώτες μέρες δείχνουν μεγάλη ζήτηση από ξένους και εγχώριους επενδυτές για τις 60.000 ομολογίες που δίνει η εταιρία προκειμένου να συγκεντρώσει ποσό 60 εκατ. ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την εισηγμένη όχι μόνο να συγκεντρώνει αυτά τα κεφάλαια αλλά να συγκεντρώνει προσφορές πολύ περισσότερες από τα αιτούμενα. Πράγμα που αναμένεται να επιβεβαιωθεί από το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών σήμερα.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί και το επιτόκιο, με το εύρος να κυμαίνεται ανάμεσα στο 3,75 με 4,25%. Διακύμανση η οποία αντικατοπτρίζει τις επιλογές της διοίκησης του ομίλου, που είναι το χτίσιμο μιας σταθερής και μακροχρόνιας σχέσης με τους επενδυτές.

Το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο της Tέρνα Ενεργειακή έχει σαν στόχο να συγκεντρώσει ποσό έως και 60 εκατ. ευρώ για τη δρομολόγηση επενδυτικού προγράμματος της εταιρίας στις ΑΠΕ. Ελλάδα και ΗΠΑ αλλά και η διαχείριση απορριμμάτων είναι στα δρομολογημένα σχέδια της εταιρίας που αναμένεται να υλοποιηθούν στην επόμενη τριετία, με διάθεση κεφαλαίων της τάξης των 500 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την κατασκευή αιολικών πάρκων συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 44 MW στις Περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και στο εξωτερικό. Για την ακρίβεια, η εισηγμένη θα προχωρήσει στην υλοποίηση αιολικού πάρκου στις ΗΠΑ, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 159,6 MW.

Μέρος του επενδυτικού προγράμματος που προωθεί η εταιρεία αφορά και στα έργα διαχείρισης απορριμμάτων, τομέα στον οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες η υπογραφή της ΣΔΙΤ με την Περιφέρεια Ηπείρου και θα ακολουθήσει η ΣΔΙΤ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v