Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλείνει μέτωπα η Eurobank

Το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου θα κληρώσει για το King George. Κατατέθηκαν 16 μη δεσμευτικές προσφορές. Σε συζητήσεις με 6 από τους 9 υποψήφιους μνηστήρες που υπέβαλαν δεσμευτικές για τη ρουμανική Bancpost.

Κλείνει μέτωπα η Eurobank

Τα τελευταία μέτωπα όσον αφορά στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Eurobank, στο πλαίσιο του πλάνου αναδιάρθρωσης έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επιβάλλουν την αποχώρησή της από τις μη τραπεζικές εργασίες, αναμένεται να κλείσουν έως το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για εξελίξεις, εντός του Αυγούστου, στην υπόθεση του ξενοδοχείου King George αλλά και στη δρομολογημένη πώληση της Bancpost, της θυγατρικής που διατηρεί η Eurobank στη ρουμανική αγορά.

King George

Για την απόκτηση του ιστορικού ξενοδοχείου King George υποβλήθηκαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Εuro2day.gr, 16 μη δεσμευτικές προσφορές από Έλληνες και ξένους επενδυτές, κυρίως του ξενοδοχειακού τομέα.

Πηγές με γνώση της διαδικασίας τονίζουν ότι «φάκελο με μη δεσμευτική προσφορά κατέθεσαν ισχυροί ελληνικοί ξενοδοχειακοί όμιλοι». Η Eurobank έχει αποτιμήσει στα βιβλία της το King George στην αξία των 50 εκατ. ευρώ και στις μη δεσμευτικές προσφορές υπάρχουν προσφορές υψηλότερες της εν λόγω αξίας.

Στο επόμενο στάδιο, εντός του πρώτου 15νθημέρου του Αυγούστου, οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του ιστορικού ξενοδοχείου επενδυτές θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι φάκελοι των δεσμευτικών προσφορών θα ανοιχτούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου και η Eurobank θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους.

«Ο σημερινός ενοικιαστής του King George, η εταιρεία Λάμψα, στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, έχει τον τελικό λόγο εφόσον επιθυμεί να αποκτήσει το ξενοδοχείο. Για παράδειγμα, αν η τράπεζα καταλήξει στην προτίμηση ενός ενδιαφερόμενου που προσφέρει τίμημα π.χ. 100 ευρώ, ο όμιλος Λάμψα θα ερωτηθεί αν θέλει να καταβάλει και αυτός τίμημα 100 ευρώ, προκειμένου να προτιμηθεί και να αποκτήσει το ιστορικό ξενοδοχείο. Αν αρνηθεί, τότε το King George θα περάσει στον έλεγχο του ενδιαφερόμενου που θα έχει επιλεγεί», τονίζει στο Euro2day.gr στέλεχος που εμπλέκεται στη διαδικασία πώλησης του ξενοδοχείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Λάμψα ενοικίασε το King George στις αρχές του 2013 για 10 χρόνια, με δικαίωμα παράτασης για 5 χρόνια και ακολούθως για άλλα 5 χρόνια ακόμη.

Bancpost

Κι ενώ θα τρέχει η διαδικασία πώλησης του King George, η τράπεζα αναμένει στο τέλος Αυγούστου τις δεσμευτικές προσφορές από τους υποψήφιους επενδυτές για την εξαγορά της θυγατρικής της στη Ρουμανία, την Bancpost.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, για την απόκτηση της ρουμανικής θυγατρικής έχουν κατατεθεί 9 μη δεσμευτικές προσφορές και η Eurobank έχει καταρτίσει short list με 6 εξ αυτών, με τους οποίους έχει ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στους ενδιαφερόμενους επενδυτές συγκαταλέγονται τοπικές τράπεζες και ξένα funds, τα οποία στοχεύουν να αποκτήσουν παρουσία στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Ρουμανίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v