Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέρνα Ενεργειακή: Ξεκινά από Δευτέρα η διαπραγμάτευση των ομολόγων

Η πίστωση των ομολογιών στις Μερίδες και στους Λογαριασμούς Αξιών των δικαιούχων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων θα ολοκληρωθεί σήμερα Παρασκευή 21.07.2017.

Τέρνα Ενεργειακή: Ξεκινά από Δευτέρα η διαπραγμάτευση των ομολόγων

Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου αρχίζει η διαπραγμάτευση των 60.000 ομολογιών της Τέρνα Ενεργειακή στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του ΧΑ, μετά την επιτυχή έκδοση της εταιρίας.

Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της ομολογίας είναι με ελληνική γραμματοσειρά «TΕΝΕΡΓΧΟ1» και με λατινική γραμματοσειρά «TENERGFB1». Η τιμή έναρξης  διαπραγμάτευσης των ομολογιών της Εταιρείας είναι €1.000 ανά ομολογία, ήτοι 100% της  ονομαστικής αξίας της και ίση με την τιμή διάθεσης που καθορίστηκε από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους της Δημόσιας Προσφοράς βάσει της διαδικασίας του Βιβλίου Προσφορών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ανακοινώνει ότι τα έσοδα της Δημόσιας Προσφοράς από την έκδοση του κοινού ομολογιακού δανείου ανήλθαν ανέρχονται σε €60 εκατ. Σημειώνεται ότι οι δαπάνες έκδοσης εκτιμώνται σε έως €1.255,4 χιλ. και θα αφαιρεθούν από  τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια.

Τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια θα επενδυθούν από την Εκδότρια στην Εγγυήτρια μέσω του Ενδοομιλικού Δανείου, ήτοι η Εγγυήτρια θα εκδώσει ομολογιακό  δάνειο του Ν. 3156/2003, το οποίο θα καλύψει μερικώς η Εκδότρια, δανείζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το ισόποσο των αντληθησόμενων κεφαλαίων στην Εγγυήτρια. Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν θα χρησιμοποιηθούν από την Εγγυήτρια, ως εξης:

40 εκατ. ευρώ για την κατασκευή 2 αιολικών πάρκων στις περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και 1 αιολικού πάρκου στο Τέξας των ΗΠΑ. 

Κεφάλαια ύψους 18,74 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν στα έργα "Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου" και "Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω ΣΔΙΤ. 

Το προϊόν της Έκδοσης, έως την πλήρη διάθεσή του, θα επενδύεται σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις χαμηλού κινδύνου, όπως ενδεικτικά προθεσμιακές καταθέσεις repos και ομόλογα.

Η Εταιρεία ενημερώνει ότι οι ομολογίες είναι σε άυλη μορφή και θα πιστωθούν στη Μερίδα και το Λογαριασμό Αξιών που τηρεί ο κάθε δικαιούχος στο Σύστημα Άυλων Τίτλων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσε κατά τη συμμετοχή του στη Δημόσια Προσφορά. Η πίστωση των ομολογιών στις Μερίδες και στους Λογαριασμούς Αξιών των δικαιούχων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων θα ολοκληρωθεί σήμερα Παρασκευή 21.07.2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v