Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Φαβορί -και- για τη σερβική θυγατρική η ουγγρική OTP

Μετά την κίνηση για τη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στη Ρουμανία, οι Ούγγροι της ΟΤΡ αποκτούν προβάδισμα για την εξαγορά και της θυγατρικής της τράπεζας στη Σερβία. Η προτιμητέα προσφορά και τα νέα δεδομένα.

ΕΤΕ: Φαβορί -και- για τη σερβική θυγατρική η ουγγρική OTP

Ένα βήμα πριν την ανάδειξη προτιμητέας προσφοράς για την πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της σερβικής θυγατρικής της βρίσκεται η Εθνική.

Η διαδικασία πώλησης ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Εθνική Τράπεζα με το πλάνο αναδιάρθρωσης, για αποχώρησή της από όλες τις αγορές του εξωτερικού, πλην αυτών της Μάλτας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Από την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών προκύπτει ότι υπάρχει μία που ξεχωρίζει και ανήκει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ουγγρική OTP, η οποία αποτελεί το «φαβορί» και για την απόκτηση της ρουμανικής θυγατρικής της Εθνικής (Banca Romaneasca).

Ο ουγγρικός όμιλος έχει δημοσιοποιήσει το ενδιαφέρον του και για τη ρουμανική θυγατρική της Eurobank, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της στήλης Χαμαιλέων ήδη από τον περασμένο Μάιο.

Η σερβική θυγατρική της Εθνικής έκλεισε την οικονομική χρήση 2016 με σημαντική αύξηση κερδοφορίας, χάρη στη μείωση των προβλέψεων απομείωσης και των δαπανών μισθοδοσίας (σ.σ. το προσωπικό της μειώθηκε κατά 110 άτομα). Ο δείκτης βασικών εποπτικών κεφαλαίων ανερχόταν στο τέλος της περσινής χρονιάς στο 20,19% του σταθμισμένου σε κίνδυνο ενεργητικού.

Το συνολικό ενεργητικό της τράπεζας ανερχόταν σε 126 εκατ. δηνάρια, ενώ διαθέτει δίκτυο 106 καταστημάτων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v