Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλαξίδι: Αίτημα από Ανεμοκάμπι για squeeze out

Η Ανεμοκάμπι, με την αίτησή του προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αιτείται την έγκριση του δικαιώματος εξαγοράς των υπολοίπων κοινών Μετοχών της Γαλαξίδι, ήτοι συνολικά 811.171 μετοχών που αντιπροσωπεύουν περίπου ποσοστό 5,76% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Γαλαξίδι.

Γαλαξίδι: Αίτημα από Ανεμοκάμπι για squeeze out
Η Γαλαξίδι ανακοίνωσε πως σε συνέχεια της έγγραφης ενημέρωσης που έλαβε την 16 Αυγούστου 2017 από την Ανεμοκάμπι, ότι η τελευταία υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτηση για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out), των κοινών, ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών της Εταιρείας ονομαστικής αξίας €0,37 έκαστη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην αίτηση, μετά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των προσφερόμενων Μετοχών στο πλαίσιο της από 25 Μαΐου 2017 προαιρετικής δημόσιας πρότασης που υπέβαλε η Ανεμοκάμπι, και σύμφωνα με επιστολή της «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία (ATHEXCSD)», στις 10.08.2017 η Ανεμοκάμπι και τα λοιπά πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με αυτόν κατέχουν συνολικά 13.265.189 Μετοχές οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 94,24% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Ανεμοκάμπι, με την αίτησή του προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αιτείται την έγκριση του δικαιώματος εξαγοράς των υπολοίπων κοινών Μετοχών της Εταιρείας τις οποίες δεν κατέχει ο ίδιος ή τα Συντονισμένα Πρόσωπα, ήτοι συνολικά 811.171  κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου Μετοχών που αντιπροσωπεύουν περίπου ποσοστό 5,76% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, προσφέροντας τίμημα ίσο με το προσφερόμενο αντάλλαγμα της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι το ποσό των 0,700 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά.

Η Ανεμοκάμπι θα καταβάλλει τα προβλεπόμενα δικαιώματα εκκαθάρισης της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Μετοχών υπέρ της ΕΛ.Κ.Α.Τ. (ύψους 0,08% επί της αξίας της μεταβίβασης), σύμφωνα με το Νόμο και την απόφαση 1/223/28.1.2014 του Δ.Σ. της ΕΛ.Κ.Α.Τ., ως ισχύει. Επιπλέον, σημειώνεται ότι από το καταβλητέο στους πωλητές/κατόχους σχετικών Μετοχών τίμημα θα αφαιρεθεί το ποσό που αναλογεί στο φόρο χρηματιστηριακών συναλλαγών, ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε ποσοστό 0,20% και υπολογίζεται επί της αξίας της εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής για τη μεταβίβαση των Μετοχών στον Προτείνοντα. Η πρόθεση του Προτείνοντα να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς περιλαμβάνεται στην παράγραφο 1.5 του πληροφοριακού δελτίου της Δημόσιας Πρότασης, το οποίο εγκρίθηκε την 3η Ιουλίου 2017 από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v