Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pasal: Ζημίες 5,95 εκατ. το α' εξάμηνο

Η αύξηση των ζημιών της εισηγμένης οφείλονται κατά κύριο λόγο στη μείωση της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης μεταφερόμενων ζημιών κατά 4,14 εκατ. ευρώ. Σταθεροποιητικά κινήθηκε ο δανεισμός.

Pasal: Ζημίες 5,95 εκατ. το α εξάμηνο

Η Pasal Development ανακοινώνει ότι τα λειτουργικά έσοδα (ενοίκια και παροχή υπηρεσιών) για το Α' εξάμηνο 2017 ανήλθαν σε 1,55 εκατ. ευρώ έναντι 1,57 εκατ. ευρώ το Α' εξάμηνο του 2016.

Η αξία των ακινήτων του ομίλου διαμορφώθηκε την 30.6.2017 σε 97,1 εκατ. ευρώ.

Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου (δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα) στο τέλος της περιόδου ανήλθε σε 128,86 εκατ. ευρώ απο 128,22 εκατ. ευρώ την 31.12.2016.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας το Α' εξάμηνο 2017 ανήλθαν σε ζημίες 5,95 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2,59 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου 2016. Η αύξηση των ζημιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης μεταφερόμενων ζημιών κατά 4,14 εκ. ευρώ.

Μετά την πώληση του συνόλου των μετοχών της η Ρasal στην TRASTOR και μετά από μία επιτυχημένη διαχείριση της ΑΕΕΑΠ για 6 έτη μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η PASAL έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του υπόλοιπου χαρτοφυλακίου της και ιδιαίτερα στην αξιοποίηση του εμπορικού κέντρου AthensHeart στον Ταύρο, εν μέσω μιας ευνοϊκότερης κατάστασης για τα εμπορικά κέντρα σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά.

Η επισκεψιμότητα του εμπορικού κέντρου AthensHeart εμφανίζει μικρή άνοδο (1%) σε σχέση με την περυσινή περίοδο, ενώ οι πωλήσεις των καταστημάτων του σε σχέση με το 2016 παραμένουν σταθερές. Μετά το β' εξάμηνο του 2016 η εταιρεία υπέγραψε αρκετές νέες μισθώσεις και αναμένεται ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί.

Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται σε ύφεση και σε συνδυασμό με μέτρα όπως η αύξηση της φορολόγησης των επιχειρήσεων (όπως του ΕΝΦΙΑ) είχαν περαιτέρω αρνητική επίδραση στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων, επιτείνοντας την έλλειψη ρευστότητας, τη μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης και της στασιμότητας των επενδύσεων.

Η εταιρεία προωθεί τη διαδικασία έγκρισης και υπογραφής σύμβασης εξυγίανσης με τις πιστώτριες τράπεζες, βάσει επιχειρηματικού σχεδίου το οποίο έχει καταρτίσει με σκοπό τη βιώσιμη λειτουργία και ανάπτυξή της.

Η διοίκηση της Ρasal, με την οργάνωση και την εμπειρία της, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που θα παρουσιαστούν στον κλάδο του real estate, ενώ στοχεύει και στη συμμετοχή ξένων επενδυτών, αναφέρεται στην ανακοίνωση.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v