Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι είπε στους επενδυτές του Λονδίνου η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η ορατότητα στα έσοδα του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ξεπερνά πλέον την 20ετία, σύμφωνα με τα όσα είπαν τα στελέχη της στους επενδυτές. Το ορόσημο του 1 GW για την Τέρνα Ενεργειακή και τα μερίσματα. Προς διάθεση το χαρτοφυλάκιο ακινήτων.

Τι είπε στους επενδυτές του Λονδίνου η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Με εκπροσώπους από 18 funds συναντήθηκαν στελέχη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Τέρνα Ενεργειακή στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του Roadshow. Στις συναντήσεις αυτές παρουσιάστηκαν η πορεία και οι προοπτικές των δύο εισηγμένων εταιρειών.

Εμφαση δόθηκε, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, στην αλλαγή προφίλ ρίσκου για τον όμιλο. Οι πηγές εσόδων για την εισηγμένη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αφορούν κατά το μεγαλύτερο μέρος σε επαναλαμβανόμενα έσοδα, ήτοι μερίσματα από παραχωρήσεις καθώς και μερίσματα από την Tέρνα Eνεργειακή, γεγονός που αποσυνδέει τη μελλοντική πορεία των μεγεθών του ομίλου από την κυκλικότητα των κατασκευών. Παράλληλα σημειώθηκε: 

· Η ορατότητα στα έσοδα του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ξεπερνά πλέον την 20ετία.

· Παρότι η κερδοφορία των κατασκευών είναι αξιόλογη, βαρύνουσα σημασία πλέον αποκτά η έναρξη λειτουργίας των αυτοκινητοδρόμων και η Παραχώρηση του Διεθνούς Αεροδρομίου του Καστελίου, σε συνδυασμό με την ωρίμανση του χαρτοφυλακίου έργων της Tέρνα Eνεργειακή.

· Η επίτευξη του οροσήμου του 1 GW (1000 MW) σε λειτουργία για την Tέρνα Eνεργειακή επιτρέπει μεγαλύτερη χρηματοοικονομική ευελιξία στην εταιρεία και σημαντική αξία στον μέτοχο.

· Το μέγεθος της εγκατεστημένης ισχύος της Tέρνα Eνεργειακή επιτρέπει μια ικανή μερισματική πολιτική ταυτόχρονα με την αξιοποίηση νέων επενδυτικών ευκαιριών

· Η λειτουργική μόχλευση των μακροχρόνιων συμβάσεων τόσο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όσο και της Tέρνα Eνεργειακή μπορεί να αποδώσει σημαντική αξία στον μέτοχο.

· Η διοίκηση ανακοίνωσε, επίσης, πως έχει σαν στόχο τη διάθεση του χαρτοφυλακίου ακινήτων σε Ελλάδα και εξωτερικό η αξία του οποίου αποτιμάται σε περίπου 150 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v