Οκτώ μη δεσμευτικές προσφορές για Σελόντα-Νηρέα

Ποιοι υπέβαλαν ενδεικτική προσφορά για την απόκτηση και των δύο εταιρειών. Τα private equity funds αλλά και οι στρατηγικοί αγοραστές. Εντός του αναμενόμενου εύρους ο αριθμός των μη δεσμευτικών. Οδηγός η συνολική αξία των δύο ομίλων.

Οκτώ μη δεσμευτικές προσφορές για Σελόντα-Νηρέα

Οκτώ μη δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες για την απόκτηση του 75,9% της Νηρεύς ή/και του 82,11% της Σελόντα, αριθμός που κινείται εντός του εύρους που περίμεναν οι πωλήτριες τράπεζες.

Τα private equity funds Oaktree, HIG Capital, KKR, Rhone Capital, η καναδική εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών Cooke και η Diorasis International φέρονται να έχουν υποβάλει ενδεικτικές προσφορές για την απόκτηση και των δύο εταιρειών. Προσφορά σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλε, επίσης, η Amerra Capital.

Να σημειωθεί ότι, όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, περισσότεροι από 37 ήταν οι ενδιαφερόμενοι που είχαν υπογράψει συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs). Κλήθηκαν να υποβάλλουν ενδεικτικές προσφορές, με οδηγό, σ’ αυτή τη φάση, τη συνολική αξία (enterprise value) των δύο ομίλων.

Με δεδομένο ότι οι πωλήτριες τράπεζες, που αποτελούν και τους μεγαλοπιστωτές των Nηρεύς και Σελόντα, επιδιώκουν να μη διαγράψουν απαιτήσεις, στην αγορά έχει καλλιεργηθεί η εκτίμηση ότι για να έχουν τύχη οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να αποτιμήσουν την αξία των δύο εταιρειών πάνω από 8 φορές τα EBITDA της φετινής χρήσης.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του 2016, Nηρεύς και Σελόντα είχαν καθαρό δανεισμό περίπου 340 εκατ. ευρώ, με αθροιστικά EBITDA, προ αποτίμησης βιολογικών αποθεμάτων, 42 εκατ. ευρώ. Φέτος, τα EBITDA θα είναι χαμηλότερα, λόγω της πίεσης στην τιμή της τσιπούρας, με τον καθαρό δανεισμό να παραμένει στα ίδια περίπου επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v