Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νηρεύς - Σελόντα: Οκτώ επενδυτές περνούν στη δεύτερη φάση

Κόπηκαν τέσσερις από όσους υπέβαλαν μη δεσμευτικές προσφορές. Στα τέλη της εβδομάδας ανοίγει το data room. Ο στόχος των τραπεζών για εξπρές due diligence και η δυσκολία του μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων.

Νηρεύς - Σελόντα: Οκτώ επενδυτές περνούν στη δεύτερη φάση

Οκτώ επενδυτές πέρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την πώληση των Νηρεύς και Σελόντα, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δώδεκα μη δεσμευτικών προσφορών.

Οι επενδυτές, όλοι τους private equity funds και επενδυτικά σχήματα, θα έχουν πρόσβαση από τα τέλη της εβδομάδας στο vendor due diligence, που διενήργησαν τους προηγούμενους μήνες οι PriceWaterhouseCoopers (PwC) και Alvarez & Marsal (A&M).

Στόχος των τραπεζών είναι η διαδικασία του due diligence να τρέξει γρήγορα και οι δεσμευτικές προσφορές να κατατεθούν ως το τέλος του έτους. Στην πράξη, βέβαια, μένει να φανεί αν με οκτώ ενδιαφερόμενους επενδυτές μπορεί η διαδικασία να τρέξει τόσο γρήγορα.

Μεταξύ των οκτώ επενδυτών που πέρασαν στην επόμενη φάση δεν συμπεριλαμβάνεται στρατηγικός αγοραστής (σ.σ. εταιρεία του κλάδου).

Υπάρχουν βέβαια δύο funds (Amerra και Διόρασις), τα οποία έχουν επενδύσει στον κλάδο και ειδικότερα σε μονάδες που παράγουν τσιπούρα και λαβράκι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v