Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Τριετές εγγυημένο προϊόν με στήριξη δολαριακού Libor

Προσπάθειες των τραπεζών να χτίσουν μακροπρόθεσμες σχέσεις με τους πελάτες τους. Τα χαρακτηριστικά του νέου προϊόντος που συνδέει την απόδοση με την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων.

Εθνική: Τριετές εγγυημένο προϊόν με στήριξη δολαριακού Libor

Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία εγγραφής στο προϊόν «Κεφάλαιο Plus 3Y Optimum XXXVII σε ευρώ – Ανακλητό», που λανσάρει η Εθνική Τράπεζα.

Το προϊόν αυτό είναι τριετούς διάρκειας, ελάχιστου ποσού 10.000 ευρώ και φαίνεται να αντανακλά την προσπάθεια των τραπεζών να δανειστούν μακροπρόθεσμα από τους πελάτες τους και παράλληλα να τους προσφέρουν αποδόσεις μεγαλύτερες από τις τρέχουσες των προθεσμιακών καταθέσεων έτους (σήμερα μεταξύ 0,4% και 0,5%, με μάλλον πτωτικές προοπτικές).

Το δεύτερο χαρακτηριστικό του προϊόντος είναι πως ενώ εγγυάται το σύνολο του κεφαλαίου στη λήξη (στην τριετία) προσφέρει κάθε τρίμηνο επιτόκιο, ίσο με το LIBOR Δολαρίου στο τρίμηνο συν 0,5%.

Με βάση δηλαδή τα σημερινά δεδομένα (LIBOR Δολαρίου τριών μηνών στο 1,38%), το επιτόκιο θα διαμορφωνόταν στο 1,88%.

Σημαντικό είναι ότι η τράπεζα μπορεί να ανακαλέσει το προϊόν μετά την πάροδο του πρώτου έτους και επίσης ότι η απόδοση των αποταμιευτών θα είναι τόσο μεγαλύτερη, όσο περισσότερο η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ «σηκώσει» τα επιτόκια του αμερικανικού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v