Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραγωγικό hub στην Ελλάδα στήνει ο όμιλος Σαράντη

Επενδύσεις 20-25 εκατ. ευρώ στη διετία 2018-2019 για την ενίσχυση του εργοστασίου των Οινοφύτων προγραμματίζει ο όμιλος. Αγορά οικοπέδου για τη δημιουργία νέων αποθηκών.

Παραγωγικό hub στην Ελλάδα στήνει ο όμιλος Σαράντη

Μεταφορά της πλειονότητας της παραγωγής των καλλυντικών προϊόντων του στο εργοστάσιο των Οινοφύτων προγραμματίζει ο όμιλος Σαράντη, μια κίνηση η οποία συνοδεύεται από επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Πρώτο βήμα σ' αυτό τον σχεδιασμό είναι η απόκτηση οικοπέδου στον Αυλώνα (το οποίο ανήκε προηγουμένως στον όμιλο Αττικάτ) και το οποίο ο όμιλος απέκτησε μέσω πλειστηριασμού έναντι 1,971 εκατ. ευρώ. Στο συγκεκριμένο ακίνητο αναμένεται να ανεγερθούν νέες αποθήκες, όπου θα συγκεντρωθούν πρώτες ύλες και προϊόντα, απελευθερώνοντας χώρο στο εργοστάσιο του ομίλου στα Οινόφυτα.

Για το τελευταίο προβλέπεται επέκταση και παραγωγική ενίσχυση, ώστε να εξυπηρετήσει το σύνολο της παραγωγής αρωμάτων και καλλυντικών της Σαράντης, πλην των προϊόντων αεροζόλ (αρώματα), το κόστος παραγωγής των οποίων κρίνεται ασύμφορο στην Ελλάδα. Έτσι το συγκεκριμένο τμήμα προϊόντων θα συνεχίσει να παράγεται από τρίτους για λογαριασμό του ομίλου στο εξωτερικό.

Ο κύριος όγκος παραγωγής ωστόσο των ιδιοπαραγόμενων καλλυντικών θα βρίσκεται στην Ελλάδα και στο πλαίσιο του σχεδιασμού ο όμιλος προγραμματίζει να επενδύσει 20-25 εκατ. ευρώ το διάστημα 2018-2019.

Σήμερα το εργοστάσιο λειτουργεί σε full capacity, οπότε οι προσθήκες γραμμών παραγωγής κρίνονται επιβεβλημένες, προκειμένου ο όμιλος να εξυπηρετήσει τα νέα σχέδια που διαθέτει για την ανάπτυξη της κατηγορίας ιδιοπαραγόμενων καλλυντικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη κίνηση θα δημιουργήσει τουλάχιστον επιπλέον 50 νέες θέσεις εργασίας εντός της προσεχούς διετίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v